Όσα θέλεις να ξέρεις για τον βελονισμό


Ο βελονισμός, είναι μια αρχαία θεραπευτική τεχνική, που σύμφωνα με τους θεραπευτές, σκοπό έχει την εξισορρόπηση της ενέργειας του οργανισμού μας. Οποιανδήποτε ανισορροπία της ενέργεια αυτής, που ονομάζεται Qi, (tsi), δημιουργεί την ασθένεια. Θέλοντας να προσεγγίσουμε το βελονισμό, μέσω του τρόπου της δυτικής σκέψης, θα μπορούσαμε να αναφέρουμε διάφορες δράσεις αυτού.

Ρωτήσαμε τη βελονοθεραπεύτρια Σοφία Κονσολάκη όσα θα ήθελες να ξέρεις για τις εφαρμογές του και τι αποτελέσματα μπορείς να δεις.

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο κοσμητικός βελονισμός;
Ο κοσμητικός βελονισμός μπορεί να κάνει το δέρμα σου να είναι πιο υγιές, σφριγηλό και νεανικό γιατί επεμβαίνει σε όλα τα στρώματα του δέρματος μας και όχι μόνο στην επιδερμίδα. Πώς;

Εισάγοντας ανώδυνα, πολύ λεπτές ειδικές βελόνες, μίας χρήσεως, σε ανατομικώς συγκεκριμένα σημεία του πρόσωπου. Η βελόνα, εισάγεται στο «χόριο», στη στοιβάδα αυτή του δέρματος, κάτω από την επιδερμίδα, η οποία αποτελείται από δεσμίδες πρωτεϊνών κολλαγόνου, ελαστίνης, καθώς και αιμοφόρων αγγείων, λέμφο κ.λπ.

Ενεργοποιώντας με το βελονισμό τις πρωτεϊνες αυτές, του κολλαγόνου και της ελαστίνης, οι οποίες είναι υπεύθυνες για το δομικό υλικό που βοηθά στη στήριξη του δέρματος και την ενυδάτωσή του, έχουμε σαν αποτέλεσμα την πρόληψη της γήρανσης, καθώς και την ανανέωση της επιδερμίδας μας μέσω φυσικού, μη επεμβατικού τρόπου.

Ο μηχανισμός που ακολουθεί ο κοσμητικός βελονισμός, είναι η τόνωση του κυκλοφορικού και του λεμφικού συστήματος, καθώς και η διέγερση του κολλαγόνου και της ελαστίνης.

Σε τι μπορεί να βοηθήσει ο κοσμητικός βελονισμός;
Είναι ένας φυσικός, μη επεμβατικός τρόπος, που βοηθά στην εμφάνιση ενός υγιούς, λαμπερού δέρματος.

Έχω ρυτίδες, μπορούν να εξαλειφθούν με τον κοσμητικό βελονισμό;
Εκτός των άλλων ευεργετικών αντιδράσεων που προσφέρει ο κοσμητικός βελονισμός στο δέρμα μας, έχουμε και την εξαφάνιση των λεπτών ρυτίδων, αλλά και εξομάλυνση των βαθιών ρυτίδων.

Μπορεί να αντιμετωπίσει τη χαλάρωση του δέρματος (και στο σημείο κατω από το σαγόνι);
Με το πέρασμα του χρόνου, βλέπουμε το μυϊκό τόνο της επιδερμίδας μας να χαλαρώνει, με αποτέλεσμα να δημιουργείται χαλάρωση, κάτω από τα μάτια, στα ζυγωματικά ή κάτω από το σαγόνι, δημιουργώντας διπλοσάγονο. Ένα από τα ευεργετικά αποτελέσματα του κοσμητικού βελονισμού, ίσως και το σπουδαιότερο, είναι ότι τα συγκεκριμένα σημεία βελονισμού του πρόσωπου, έχουν στόχο τη σύσφιξη, με αποτέλεσμα το πρόσωπο να δείχνει και να αισθάνεται σφριγηλό και η χαλάρωση στο διπλοσάγονου να μειώνεται αισθητά.

Μπορώ όμως να κάνω και σε άλλες περιοχές; Λαιμό, μπράτσα κ.λπ.;
Στον κοσμητικό βελονισμό, η εισαγωγή βελόνων σταματά στη περιοχή κάτω από τη κάτω γνάθο (διπλοσάγονο), στο λαιμό δεν μπαίνουν βελόνες. Σε όλες τις άλλες περιοχές, όπως μπράτσα, μηροί, γλουτοί, κ.λπ. εισάγουμε βελόνες, για σύσφιξη.

Ποιοι είναι οι ιδανικοί υποψήφιοι;
Ιδανικοί υποψήφιοι, για τον κοσμητικό βελονισμό, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι άτομα άνω των 30, όπου αρχίζει και η μείωση κολλαγόνου/ελαστίνης, σαν πρόληψη, έως και την ηλικία των 80. Δεν υπάρχουν παρενέργειες, όταν εφαρμόζεται σωστά, από εκπαιδευμένο στον «κοσμητικό βελονισμό» βελονοθεραπευτή. Συνήθως δεν αφήνει σημάδι, ανάλογα με την ευαισθησία του εκάστοτε δέρματος. Μερικές φορές μπορεί να δημιουργηθεί μώλωπας, ο οποίος σε δύο-τρεις ημέρες εξαφανίζεται, αλλά για μόνιμο σημάδι, ποτέ.

Ο βελονισμός αντενδείκυται σε άτομα με:

Υπέρταση
Σε έξαρση πονοκεφάλου ή ημικρανίας
Σε εμπύρετες ασθένειες
Σε άτομα με επιρροή ουσιών (ναρκωτικά, αλκοόλ κ.λπ.)

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται και πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;
Τα αποτελέσματα είναι ορατά από τη πρώτη κιόλας συνεδρία, σαν πρώτο αποτέλεσμα είναι η σύσφιξη του δέρματος, το δεύτερο είναι αντιρρυτιδικό και πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα θα δεις μετά τη τέταρτη συνεδρία.

Η συνεδρία έχει διάρκεια περίπου 1,5 ώρα, ενώ η παραμονή με τις βελόνες είναι 30-40 λεπτά. Το αποτέλεσμα μετά την ολοκλήρωση του κύκλου, 10-12 συνεδρίες, έχει διάρκεια έως 3 έτη.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ