Πεντανόστιμα vegan γεύματα με όσες πρωτεΐνες έχει ένα στήθος κοτόπουλου


Είναι μια μόνιμη παρατήρηση που γίνεται σε κάθε έναν άνθρωπο που επιλέγει να γίνει vegan είναι ότι αυτόματα διαμορφώνει μια διατροφή που δεν του δίνει τις απαραίτητες πρωτεΐνες.

Αν μάλιστα, αυτό αφορά και έναν δρομέα που, ειδικά μετά τις προπονήσεις, χρειάζεται οπωσδήποτε πρωτεΐνες, το συμπέρασμα που φαίνεται πως προκύπτει είναι πως η vegan διατροφή και το τρέξιμο δεν πάνε μαζί.

Κι όμως, αυτό δεν είναι απαραίτητο. Ο Αμερικάνος καρδιολόγος Τζόελ Καν, που είναι vegan εδώ και 40 χρόνια, επιβεβαιώνει πως η συγκεκριμένη διατροφή και η πρόσληψη πρωτεϊνών δεν είναι αντίθετες έννοιες. «Αν τρώτε από όλη την γκάμα των vegan τροφίμων τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το ζήτημα των πρωτεϊνών», τονίζει.

Τσεκάρετε τις 5 παρακάτω χαρακτηριστικές επιλογές:

Veggan μπέργκερ

Υπάρχει ένα κακό με τα συγκεκριμένα μπέργκερ: δεν θα τα βρείτε υπό μορφή συσκευασμένου κιμά που μπαίνει στην κατάψυξη. Αντίθετα, είναι μια πρωτότυπη συνταγή της διαιτολόγου Τζέσικα Σπίρο, που μαγειρεμένες φακές που αναμιγνύονται με κρεμμύδια και μπαχαρικά. «Μια από τις αγαπημένες μου συνήθειες είναι να φτιάχνω μπέργκερ με αυτά τα υλικά και να να τα τηγανίζω σε αβοκάντο ή ελαιόλαδο», λέει η ίδια. Βυθίζοντας τρεις κουταλιές της σούπας με φακές σε βραστό νερό για πέντε λεπτά δημιουργείται μια ουσία που είναι τόσο πηκτή όσο πρέπει για να πλάσετε τα μπιφτέκια σας πριν πέσουν στη σχάρα.

Σουβλάκια από τόφου και λαχανικά

Το ότι ψήνετε τόφου αντί για κοτόπουλο δεν σημαίνει ότι πρέπει να χάσετε τη χαρά της διαπίστωσης ότι θα φάτε σουβλάκι. Όπως άλλωστε τονίζει χαρακτηριστικά ο διαιτολόγος από το Λας Βέγκας, Άντι Μπελάτι: «Το τόφου είναι σαν ένα σφουγγάρι που απορροφά άλλες γεύσεις. Αρκεί να ξέρετε με ποιες γεύσεις να το ενισχύσετε». Περάστε διαφόρων ειδών λαχανικά στο σουβλάκι σας. Ειδικά το τόφου σε συνδυασμό με το μπρόκολο και τα μανιτάρια θα το κάνουν όχι μόνο πεντανόστιμο αλλά και γεμάτο πρωτεΐνες.

Τορτίγιες ή λαζάνια λαχανικών

Ο κόφτης λαχανικών έχει γίνει ένα από τα πιο πολυχρησιμοποιημένα εργαλεία ενός vegan μάγειρα. Σας βοηθά να τεμαχίζετε κολοκυθάκια σε λεπτές στρώσεις και να τα γεμίζετε με ντομάτες και κρεμμύδια σε λαζάνια ή τορτίγιες. Προσθέστε και μισό φλιτζάνι μαύρα φασόλια ή ένα φλιτζάνι καφέ ρύζι τόσο για επιπλέον νοστιμιά όσο και για επιπλέον πρωτεΐνες.

Vegan τάκος με υποκατάστατο κρέατος

Κι όμως: αν ψαχτείτε θα βρείτε vegan chicken nuggets! Η γεύση τους μοιάζει με γεύση κοτόπουλου, η όψη τους μοιάζει με κοτόπουλο αλλά πρόκειται για υποκατάστατο. Φυσικά, αυτό ισχύει για όλα τα είδη κρέατος: από κέικ καβουριών μέχρι φαχίτας μπριζόλας. Τα αποκαλούμενα «ψεύτικα κρέατα» είναι μια αληθινή ευλογία για όσους θέλουν να σταματήσουν να τρώνε κρέας αλλά ταυτόχρονα, τους αρέσει πολύ η γεύση του. Φάτε τα μέσα σε τάκος, πρόσθεστε και λίγο τυρί σόγιας και μαύρα φασόλια και έχετε μια τροφή με ισχυρή πρωτεΐνη.

Σαλάτα από ρεβίθια και φασόλια

Δεν χρειάζεται να είσαι καν vegan για να σου αρέσει ένα τέτοιο γεύμα. Και συν τοις άλλοις, πρόκειται για χαρακτηριστικές πρωτεϊνικές εστίες. Αν προσθέσετε ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, σάλτσα σόγιας, σπανάκι και τα αγαπημένα σας μπαχαρικά, τότε έχετε ένα τέλειο γεύμα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ