Πράσινη σαλάτα με φέτα και dressing ηλιόσπορου


ΥΛΙΚΑ
120 γρ. ανάμεικτη πράσινη σαλάτα
100 γρ. κεράσια (κομμένα στη μέση)
60 γρ. φέτα (σπασμένη σε κομμάτια)
40 γρ. μείγμα ξηρών καρπών
1 φρέσκο κρεμμύδι (σε ροδέλες)
Μερικές φλοίδες αγγουριού

Για το dressing ηλιόσπορου

90 ml ελαιόλαδο
50 γρ. ηλιόσποροι
30 ml λευκό ξύδι μπαλσάμικο
5 γρ. πέστο βασιλικού
Αλάτι
Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Για το dressing. Τοποθετουμε στο multi το λευκό ξύδι μπαλσάμικο, τους ηλιόσπορους, το πέστο βασιλικού και την μισή περίπου ποσότητα από το ελαιόλαδο.

2. Βάζουμε σε λειτουργία το multi για μερικά δευτερόλεπτα και στην συνέχεια αρχίσουμε να προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο και ελαφρώς πηχτό dressing. Τέλος προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι για να το κάνουμε πιο εύγευστο και αν κριθεί απαραίτητο προσθέτουμε ελάχιστο νερό για να γίνει πιο ρευστό.

3. Για την σαλάτα. Σε μια μεγάλη μπασίνα τοποθετούμε την σαλάτα μαζί με τα κεράσια και το φρέσκο κρεμμύδι. Προσθέτουμε λίγο από το dressing και ανακατεύουμε ελαφρά ώστε να πιάσει στα φύλλα.

4. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε την φέτα και το μείγμα των ξηρών καρπών ανακατεύοντας ελάχιστα.

5. Για το στήσιμο του πιάτου. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο προσθέτοντας μερικές φλοίδες αγγουριού.

#tsoulotip: Για την σαλάτα: Mπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε πράσινο φύλλο. Παρόλα αυτά ένα μείγμα από ρόκα, σπανάκι baby, λόλο πράσινο και λόλο κόκκινο σε ίσες ποσότητες μεταξύ τους είναι για εμένα ένας ιδανικός συνδυασμός. | Για το dressing: Το μείγμα των ξηρών καρπών που χρησιμοποιώ για αυτή την σαλάτα είναι αμύγδαλα και κάσιους. Εκτός από τραγανότητα δίνει και βάθος στην γεύση της σαλάτας αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα στοιχεία αυτής της σαλάτας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ