Ο ιδιοκτήτης του Σκορπιού Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ έγινε ακόμη πλουσιότερος.

Ο ρώσος μεγιστάνας και ιδιοκτήτης του Σκορπιού, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, πούλησε το οικόπεδο που είχε αγοράσει από τον Τραμπ έναντι 37,29 εκ. δολαρίων, αυξάνοντας την – έτσι κι αλλιώς – αμύθητη περιουσία του.

Ο Ρώσος μεγιστάνας και ιδιοκτήτης του Σκορπιού, Ντμίτρι Ριμπαλόβλεφ, τα περιουσιακά στοιχεία του οποίου σύμφωνα με το περιοδικό Forbes έφθαναν το 2019 στα 6,8 δισεκατομμύρια δολάρια, πούλησε την περασμένη εβδομάδα το τελευταίο από τα τρία τεμάχια γης στο Παλμ Βιτς (Palm Beach) της Φλόριδα, που είχε αγοράσει από τον πρόεδρο Τράμπ έναντι 37,29 εκατομμυρίων δολαρίων, γράφει η ρωσική εφημερίδα Vedomosti επικαλούμενη την Mansion Global. Τα δύο άλλα τεμάχια είχαν πουληθεί νωρίτερα έναντι 34,4 και 37 εκατομμυρίων δολαρίων αντίστοιχα.

Ο εκπρόσωπος του Ριμπαλόβλεφ, τον οποίο επικαλείται η ρωσική RBK, επιβεβαίωσε την αγοραπωλησία, ωστόσο αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. Skorpios island – ΑΠΕ

Ο Ριμπαλόβλεφ είχε αγοράσει την έκταση αυτή που ανήκε στο Ντόναλντ Τραμπ το 2008 έναντι 95 εκατομμυρίων δολαρίων, όταν ακόμη ήταν νυμφευμένος με την σύζυγό του Γιελένα. Το τμήμα αυτό επρόκειτο να γίνει μόνιμη κατοικία της οικογένειας Ριμπαλόβλιεφ, όπως δήλωσε γνωστός της οικογενείας στην RBK.

Ωστόσο στα τέλη του έτους η σύζυγος του Γιελένα Ριμπαλόβλεβα υπέβαλε αίτηση διαζυγίου και δέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία του συζύγου της. Εξαιτίας της εξέλιξης αυτής το κτήμα στο Παλμ Μπιτς παρέμενε αναξιοποίητο για πολλά χρόνια. Μετά την έκδοση του διαζυγίου ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος αποφάσισε να το πουλήσει. Η έπαυλη που υπήρχε στο κτήμα κατεδαφίστηκε όπως του είχαν συστήσει οι σύμβουλοι του και η όλη έκταση χωρίστηκε σε τρία οικόπεδα. Από την πώληση του, επισημαίνει η RBK, o Ριμπαλόβλιεφ αποκόμισε επιπλέον 13 εκατομμύρια δολάρια.

Το 2016 όταν ο Ντόναλντ Τραμπ εξελέγη πρόεδρος, η αγορά της έκτασης αυτής από τον Ριμπαλόβλεφ είχε γίνει σημείο ιδιαίτερης αναφοράς στα μέσα ενημέρωσης. Για το τρίτο οικόπεδο, που δόθηκε προς πώληση το 2016, δεν βρίσκονταν αγοραστής για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα διευκρινίζει η Mansion Global. Το 2017 ο γερουσιαστής Ρον Γουάιντεν είχε ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ να πραγματοποιηθεί έλεγχος για την συναλλαγή αυτή μεταξύ Τραμπ και Ριμπαλόβλεφ. Ο Γουάιντεν είχε επιστήσει την προσοχή στο ότι ό Τραμπ έχοντας αγοράσει το τεμάχιο αυτό το 2004 έναντι 42,35 εκατομμυρίων δολαρίων, το πούλησε τέσσερα χρόνια αργότερα στην τιμή των 95 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ