Σπα αρνήθηκε να κάνει μασάζ σε πελάτη γιατί ήταν τυφλός και… το πληρώνει.

Ένα κέντρο σπα στο Λος Άντζελες συμφώνησε να καταβάλει αποζημίωση σε έναν τυφλό και να αλλάξει την πολιτική του επειδή αρνήθηκε να τον δεχτεί στους χώρους του με το αιτιολογικό ότι επειδή ανήκει σε «αυτήν την κατηγορία» δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει τις οδηγίες.

Το Spa Palace, το οποίο ανήκει στον όμιλο CJ Spa, διευθέτησε την υπόθεση με το υπουργείο Δικαιοσύνης έπειτα από καταγγελία του πελάτη.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο καταγγέλλων, ο οποίος δεν κατονομάζεται, επισκέφθηκε το σπα τον Ιούλιο του 2017 μαζί με έναν φίλο του για να κάνουν μασάζ στον συγκεκριμένο χώρο που βρίσκεται στη συνοικία Γουέστλεϊκ του Λος Άντζελες.

Ένας υπάλληλος τον ενημέρωσε ότι δεν μπορούσε να περάσει στους χώρους και να του κάνουν μασάζ, καθώς «αυτή η κατηγορία» ανθρώπων δεν μπορεί να ακολουθήσει οδηγίες και ο μασέρ δεν θα μπορούσε να ασχοληθεί μαζί του, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου.

Οι φίλοι έφυγαν αλλά έπειτα από 45 λεπτά δέχτηκαν τηλεφώνημα από έναν άλλον υπάλληλο του χώρου, ο οποίος τους είπε ότι μπορούν να επιστρέψουν για μασάζ. Εκείνοι όμως αρνήθηκαν.

Το Spa Palace υποστήριξε ότι δεν αρνήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον καταγγέλοντα αλλά ότι του είπαν ότι θα πρέπει να συνοδεύεται συνέχεια από τον φίλο του όσο θα βρισκόταν στους χώρους του σπα, μια πολιτική που πλέον θα αλλάξει.

«Ανθρωποι με ειδικές ανάγκες, ανάμεσά τους και τυφλοί, δεν θα πρέπει να αποκλείονται από δραστηριότητες ή υπηρεσίες με βάση στερεότυπα ή ψευδείς ισχυρισμούς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αμερικανός δικηγόρος Νικ Χάνα. «Το γραφείο μου θα συνεχίσει να επιβάλει τον νόμο για να διασφαλίσει την ίση μεταχείριση για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες».

Πέραν της υποχρέωσης να αλλάξει την πολιτική του για τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες το σπα συμφώνησε να καταβάλει 5.000 δολάρια ως αποζημίωση προς τον καταγγέλλοντα και άλλα 5.000 ως αστικό πρόστιμο προς το υπουργείο Οικονομικών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ