Χρυσοχοΐδης… “οδοστρωτήρας”. Έτσι θα “καθαρίσει” τα Εξάρχεια.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε τις «εντολές» του, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τις… δικές του και η αστυνομία πιάνει δουλειά.
Άμεσες οι παρεμβάσεις του νέου υπουργού, με γνώμονα τα «θέλω» του πρωθυπουργού όπως περιγράφονται στον «μπλε φάκελο» που δόθηκε.
Ποιες ομάδες της αστυνομίας επανέρχονται για αστυνόμευση και… πρόληψη, με τα Εξάρχεια να βρίσκονται φυσικά στο «κάδρο».
Όλα όσα ζητά ο Μητσοτάκης και οι σαφείς οδηγίες του Χρυσοχοΐδη για να γίνουν πράξη… χθες.

“Οδοστρωτήρας” Χρυσοχοΐδης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς αλλάζουν τα πάντα μετά την έλευση του νέου Υπουργού, ο οποίος αν μη τι άλλο όχι μόνο έχει γνώση του αντικειμένου, αλλά γνωρίζει άριστα τα πρόσωπα και τις καταστάσεις στο πολυόροφο κτήριο της Λ. Κατεχάκη.

Ήδη στην πρώτη σύσκεψη που είχε με επιτελικούς Αξιωματικούς, με απούσα την ηγεσία του Σώματος, ζήτησε άμεσα σκληρή δουλειά αλλά και κινήσεις υλοποιήσιμες … “χθες” με στόχο να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Αυτό άλλωστε είναι και η εντολή που έδωσε με την… σειρά του ο νέος πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως φαίνεται από τον «μπλε φάκελο» που πήρε στα χέρια του σήμερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (σ.σ. δείτε εδώ αναλυτικά όλα όσα ζητά ο κ. Μητσοτάκης από τους υπουργούς του), αλλά και από την σύσκεψη που έγινε αργά το απόγευμα της Τετάρτης, 10.07.2019.Δείτε τι πρέπει να κάνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ΧρυσοχοΐδηςΧρυσοχοΐδης ΧρυσοχοΐδηςΧρυσοχοΐδηςΟι πρώτες εντολές που δίνει ο Χρυσοχοΐδης με τα Εξάρχεια… στο κάδρο

Στις προτεραιότητες λοιπόν που έχει θέσει ο νέος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι η επανασύσταση της ομάδας “ΔΕΛΤΑ”: Μια ομάδα με αμφιλεγόμενη δράση, πολλούς επικριτές αλλά και άλλους τόσους θαυμαστές. Χρυσοχοΐδης: «Παίρνει το όπλο του» και βγάζει στο δρόμο αστυνομικούς!

Οι εντολές που έδωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης στον Διοικητή της Άμεσης Δράσης είναι να επανδρώσει με επιπλέον αστυνομικούς την ομάδα ΔΙΑΣ, της οποίας η συμβολή στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας δεν χρειάζεται διαφήμιση, καθώς το έργο της είναι εμφανέστατο και παράλληλα την επανασύσταση της ομάδας “Δ” με απώτερο σκοπό να χρησιμοποιηθεί για την καταστολή στο “άβατο” των Εξαρχείων.

Άλλωστε η συγκεκριμένη ομάδα ποτέ δεν είχε σχέση με την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και έργο της ήταν η καταστολή επεισοδίων σε πορείες και συγκεντρώσεις, αλλά και στα γήπεδα.

Η επανίδρυση τις “Δ” δεν θεωρείται δύσκολη δουλειά, καθώς οι μηχανές μικρού κυβισμού με τις οποίες κινούνταν είναι αποθηκευμένες και σε καλή κατάσταση, ενώ υπάρχει ο κατάλογος των Αστυνομικών που υπηρετούσαν στην συγκεκριμένη ομάδα και είχαν μετατεθεί οι περισσότεροι στα ΜΑΤ, στην ΟΠΚΕ αλλά και στην ΔΙΑΣ.

Κατά συνέπεια οι εκπαιδευμένοι για καταστολή αστυνομικοί υπάρχουν και είναι θέμα χρόνου η επανασύσταση της “Δ” αφού κι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δώσει την εντολή, αυτή την φορά όμως με όρους που δεν θα αφήνει όπως τα προηγούμενα χρόνια ανεξέλεγκτους τους Αστυνομικούς να δρουν αυτόνομα, σε σχέση με το συντονισμό του κέντρου επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ και να προκαλούν μύριες όσες επικρίσεις για την τακτική του άγριου ξυλοδαρμού και των μη συλλήψεων σε κάθε τους εμφάνιση.Ο Χρυσοχοΐδης σχεδιάζει εποχή… Χρυσοχοΐδη

Παράλληλα άμεση θα είναι η ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ, ώστε να φθάσουν τον αριθμό των 2.000 υπηρετούντων μάχιμων αστυνομικών στην δίκυκλη αστυνόμευση, έτσι δηλαδή όπως την είχε αφήσει στην τελευταία του θητεία στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο κ. Χρυσοχοϊδης. ΧρυσοχοΐδηςΧρυσοχοΐδης

Τέλος και έπειτα από την καταγραφή του έμψυχου δυναμικού της ΕΛ.ΑΣ και κυρίως το πού υπηρετεί αυτό, σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να αυξηθεί η παρουσία αστυνομικών, πεζών και εποχούμενων, στις γειτονιές της Αθήνας και κυρίως σε αυτές που η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο…

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
Φωτογραφίες: Intime.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ