Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Ο στρατός θα συνδράμει στην αντιμετώπιση των καταστροφών στην Χαλκιδική


Ο στρατός θα στείλει δυνάμεις και μηχανήματα για να συμβάλει στην αντιμετώπιση των καταστροφών από τη φονική θεομηνία στην Χαλκιδική, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες και μεταφέρουν μηχανήματα για να αποκαταστήσουν ζημιές. Θα διατεθούν γεννήτριες μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη στον κεντρικό πυλώνα στο πρώτο “πόδι”», ανέφερε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6», και πρόσθεσε ότι έχουν δοθεί οι απαραίτητες εντολές από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και ο στρατός είναι σε ετοιμότητα να εφαρμόσει τα σχέδια έκτακτης ανάγκης που υπάρχουν.

Έξι νεκροί, πάνω από 100 τραυματίες και τεράστιες υλικές ζημιές στη Χαλκιδική

Η σφοδρή κακοκαιρία «χτύπησε» το βράδυ της Τετάρτης (10/07) τη Β. Ελλάδα, με τις μεγαλύτερες καταστροφές να καταγράφονται στη Χαλκιδική.

Ο τραγικός απολογισμός της θεομηνίας στη Χαλκιδική, μέχρι στιγμής, ανέρχεται σε έξι νεκρούς και πάνω από 100 τραυματίες. Την ίδια ώρα, αγνοείται η τύχη ψαρά, ο οποίος βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Καλλικράτειας Χαλκιδικής την ώρα της σφοδρής κακοκαιρίας.

Οι ζημιές στην περιοχή είναι ανυπολόγιστες, ενώ αρκετές είναι οι περιοχές που παραμένουν ως αυτή την ώρα χωρίς ρεύμα.

Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ