Το ισχυρότερο Ford της Ιστορίας «εξαφανίζει» τα ελαστικά του (+video)

Απολύτως αναμενόμενα, όταν συνδυάζονται οι λέξεις «Shelby» και «Mustang» περιμένουμε παραγωγή νέφους από τα πίσω ελαστικά. Ειδικά όταν στην πρόταση μπει το «GT500», που μεταφράζεται σε 760 ίππους και 847 Nm ροπής. Ήτοι, όχι μόνο η πιο δυνατή Mustang, αλλά και το ισχυρότερο Ford παραγωγής όλων των εποχών!loadposition Fordcarcenter

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης και να κατανοήσουμε το πόσο κτηνώδης είναι η κορυφαία έκδοση της τελευταίας γενιάς του pony car, το υπεραυτοκίνητο με αγωνιστικές καταβολές του «Μπλε Οβάλ» -το GT κοινώς– αποδίδει 655 ίππους. Δηλαδή πάνω από 100 λιγότερους. Υπεύθυνος για αυτό το εργοστάσιο παραγωγής αλόγων είναι ο κομπρεσοράτος V8 των 5.2 λίτρων, ο οποίος μπορεί να επιταχύνει την Shelby GT500 στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3 δλ., στα 400 μέτρα από στάση σε λιγότερο από 11 δλ. και στην ηλεκτρονικά περιοριζόμενη τελική των 290 χλμ./ώρα.

Η GT500 διαθέτει πλήρες αεροδυναμικό πακέτο και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα μαγνητοροϊκά αμορτισέρ, προς όφελος των δυναμικών χαρακτηριστικών. Το αίμα νερό δεν γίνεται, βέβαια. Από την στιγμή που μιλάμε για muscle car σχεδόν 800 ίππων, όσο προσηλωμένο και να είναι στην οδική συμπεριφορά, η εξαΰλωση των πίσω ελαστικών οφείλει να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη. Όπως αποδεικνύει και το «καπνισμένο» πέρασμα από το Goodwood Festival of Speed.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ