100% επιτυχία: To ένα και μοναδικό μυστικό για να φτιάχνεις τον καφέ σου καλύτερο και από το διασημότερο café της πόλης


Ο καφές του καλοκαιριού είναι μεγάλη υπόθεση ακόμα και για τους λιγότερο φανατικούς της καφεΐνης.
Μας δροσίζει, μας χαρίζει ενέργεια και αποτελεί ιδανική επιλογή για «παρέα» στην ξαπλώστρα την ώρα που ο υδράργυρος είναι στα κόκκινα.

Οι περισσότερες από εμάς έχουμε μπει στη διαδικασία να εξοπλιστούμε καταλλήλως προκειμένου να ετοιμάζουμε το αγαπημένο μας ρόφημα και στο σπίτι, με τις νέας τεχνολογίας καφετιέρες να έχουν την τιμητικής τους παρά το σχετικά υψηλό τους κόστος.

Και ενώ ο κλασσικός φραπέ θα είναι πάντα ο κορυφαίος καφές του καλοκαιριού, ο freddo cappuccino κερδίζει σταθερά έδαφος και μας έχει κάνει να παραδεχτούμε πως η (σχετική) δυσκολία στην παρασκευή του μας κάνει να τον επιθυμούμε λιγάκι περισσότερο.

Τι συμβαίνει, όμως, και ακόμα κι αν έχουμε αγοράσει την κατάλληλη καφετιέρα – υπερπαραγωγή και τον αγαπημένο μας καφέ φρεσκοκομμένο από καφεκοπτείο ή κάψουλες, δεν καταφέρνουμε ποτέ να πετύχουμε το αποτέλεσμα της καφετέριας;
Η απάντηση είναι απλή και -πίστεψέ μας- θα αλλάξει μια για πάντα τον τρόπο που φτιάχνεις τον καφέ σου! Το μυστικό, λοιπόν, είναι στην ποσότητα του καφέ και… στο λιώσιμο της ζάχαρης.

Το συγκεκριμένο είδος καφετιέρας βγάζει τον espresso καυτό ρίχνοντας τον στο ειδικό μεταλλικό σκεύος από το οποίο εσύ στη συνέχεια τον χύνεις μέσα στο γεμάτο πάγο ποτήρι σου. Το πρώτο λοιπόν που έχεις να κάνεις είναι να έχεις ρίξει την επιθυμητή ποσότητα ζάχαρης μέσα στο συγκεκριμένο σκεύος, προκειμένου να λιώσει εντελώς μόνος χυθεί επάνω της ο καυτός καφές. Ανακατεύεις ελαφρά προκειμένου να αποφύγεις το ενοχλητικό «κρίτσι κρίτσι» της ζάχαρης και έχεις ήδη αποφύγει το #1 λάθος όλων.

Όσο για την ποσότητα του καφέ που πρέπει να ρίξεις στην καφετιέρα;
Αν δεν προτιμάς τις κάψουλες, αλλά τον χύμα καφέ, φρόντισε να βάλεις στο ειδικό καπάκι του καφέ μισή επιπλέον κουταλιά από αυτή που θα χρησιμοποιούσες. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεις το νερουλό αποτέλεσμα και απολαμβάνεις την έντονη γεύση του καφέ που σου χαρίζει ο καφές της καφετέριας!

Extra tip: Πριν ρίξεις τον ζεστό καφέ με τη ζάχαρη στο ποτήρι, περίμενε 3 – 4 λεπτά να κρυώσει λίγο προκειμένου να μην λιώσει αμέσως όλον σου τον πάγο.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ