Συρία: 11 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην Αφρίν

Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες ακόμη τραυματίστηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου στην πόλη Αφρίν στη βόρεια Συρία, την οποία Σύροι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία κατέλαβαν από Κούρδους μαχητές πέρυσι.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην είσοδο της πόλης την ώρα που αρκετά αυτοκίνητα είχαν σχηματίσει ουρά αναμένοντας έλεγχο και προκάλεσε τον θάνατο αμάχων, ανάμεσά τους και παιδιά, επεσήμανε και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο και ιατρικές πηγές πρόσθεσαν ότι περισσότεροι από 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη, κάποιοι σοβαρά. Πηγή του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, που ανήκει στην αντιπολίτευση, μιλώντας στο πρακτορείο Sputnik ανέβασε τον αριθμό των τραυματιών σε 38.

Η πόλη Αφρίν βρίσκεται βόρεια του Χαλεπιού, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Μέχρι πέρυσι βρισκόταν υπό τον έλεγχο της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) όμως στη συνέχεια την κατέλαβαν Σύροι αντάρτες υποστηριζόμενοι από την Τουρκία.

Αν και οι μεγάλες συγκρούσεις έχουν τερματιστεί προς το παρόν στις περισσότερες περιοχές της Συρίας, εξακολουθεί να επικρατεί μεγάλη αβεβαιότητα με βομβιστικές και άλλες επιθέσεις να σημειώνονται εναντίον αμάχων σε περιοχές που ελέγχονται από διάφορες πλευρές.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ