Κρήτη: Άνοιξαν το φέρετρο και «πάγωσαν» – Χαμός μέσα στην εκκλησία


Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε την Πέμπτη (11/07) σε εκκλησία του Ηρακλείου Κρήτης όπου τελούνταν η κηδεία ενός 65χρονου άνδρα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, συγγενείς και φίλοι του εκλιπόντος συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης (11/07) στον Ιερό Ναό για να αποχαιρετήσουν τον άνθρωπό τους, η μεταφορά του οποίου έγινε απευθείας από το νοσοκομείο όπου είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

Αρχικά η οικογένεια του φέρεται να δυσκολεύτηκε να αναγνωρίσει τον 65χρονο, επειδή ήταν παραμορφωμένος, λόγω πρηξίματος. Στη συνέχεια όμως αναγνωρίστηκε από τους οικείους του και η κηδεία θα τελούνταν κανονικά.

Η κηδεία ήταν προγραμματισμένη για τις 18:00 το απόγευμα στο Γάζι και η σορός μεταφέρθηκε στο ναό λίγο μετά τις 17:00.

Το φέρετρο με τον νεκρό ανοίχτηκε στην εκκλησία, όπου οι συγγενείς του διαπίστωσαν ότι δεν ήταν ο δικός τους άνθρωπος, αλλά κάποιος άλλος, άγνωστος προς εκείνους, αλλά με τα ρούχα του 65χρονου.

Η νεκρώσιμος ακολουθία, όπως ήταν φυσικό διεκόπη και αμέσως όλοι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι είχε συμβεί.

Το γραφείο τελετών που είχε αναλάβει την όλη διαδικασία, τοποθέτησε το φέρετρο και πάλι στη νεκροφόρα με κατεύθυνση το νοσοκομείο, θεωρώντας ότι θα πρέπει το θέμα να διευθετηθεί άμεσα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», φθάνοντας στο νοσοκομείο και αφού έγινε η απαραίτητη έρευνα, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε γίνει λάθος… Απλώς ο νεκρός ήταν πρησμένος και δεν αναγνωρίστηκε από τους οικείους του. Τελικώς η κηδεία έγινε με μία μικρή καθυστέρηση.

Ωστόσο, σύμφωνα με το cretalive, ο αδελφός του εκλιπόντος μετέβη στο νεκροτομείο μαζί με τους υπαλλήλους του γραφείου τελετών και εκεί ανακάλυψαν ότι είχε γίνει λάθος με τη σορό. Οι συγγενείς του 65χρονου ξέντυσαν τον «λάθος» άνθρωπο, έντυσαν τον δικό τους με τα ρούχα του και επέστρεψαν στην εκκλησία για να τελειώσει η κηδεία. Η οικογένεια προσπαθεί να διαχειριστεί την κατάσταση και απειλούν πως θα κινηθούν νομικά.

Με πληροφορίες από cretalive και εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ»


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ