Τσίπρας: «Κλείνουν δημόσια πανεπιστήμια για να ανοίξουν ιδιωτικά»


Για «βαθιά υποκρισία» κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την απόφαση να καταργήσει το νέο τμήμα της Νομικής στην Πάτρα.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως «ήξερα ότι δυσαρεστήθηκε η Ν.Δ. με το εκλογικό αποτέλεσμα στην Αχαΐα, αλλά δεν περίμενα ότι θα έσπευδε να τιμωρήσει έναν ολόκληρο Νομό, με πρωταγωνιστικό ρόλο στη πανεπιστημιακή εκπαίδευση της πατρίδας μας».

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, «η κατάργηση της νεοσύστατης Νομικής Σχολής στην Πάτρα δείχνει εύγλωττα το ριζικά διαφορετικό σχέδιό μας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εμείς φτιάχνουμε νέα ποιοτικά Δημόσια πανεπιστημιακά τμήματα και σχολές, η Ν.Δ. τα κλείνει προκειμένου να ανοίξουν ιδιωτικά».

«Δήθεν για να μη φεύγουν τα παιδιά μας έξω. Βαθιά υποκρισία» καταλήγει.

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σχολιάζει πως «η δημιουργία του Νομικού Τμήματος στην Πάτρα έγινε για να ενισχυθούν οι νομικές σπουδές και με νέα γνωστικά πεδία όπως και για να εισάγονται λιγότερα άτομα σε κάθε Νομικό Τμήμα» και διερωτάται «μήπως θα πρέπει να απαγορεύσει και τους Έλληνες φοιτητές να σπουδάζουν νομική σε ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου; Αν, αποκλειστικό κριτήριο των πανεπιστημιακών σπουδών είναι να μειώσει την ανεργία των πτυχιούχων, τότε η Κυβέρνηση όχι μόνον δεν γνωρίζει τι ακριβώς σημαίνει Ανωτάτη Εκπαίδευση, αλλά επιβεβαιώνει το στρατηγικό της αδιέξοδο ως προς την προοπτική ανάπτυξης της Ανωτάτης Εκπαίδευσης».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ