Βρετανία: Προτεραιότητα του Τζόνσον να συναντηθεί με Τραμπ, αν βγει πρωθυπουργός


Ο Μπόρις Τζόνσον, ο επικρατέστερος υποψήφιος για την ηγεσία των Συντηρητικών και το αξίωμα του πρωθυπουργού της Βρετανίας, θα επιδιώξει να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μέσα στους δύο πρώτους μήνες της θητείας του.

Στόχος του, να διαπραγματευθεί μια διμερή συμφωνία για το εμπόριο, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή αμέσως μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως έγραψε η εφημερίδα «The Times», επικαλούμενη έναν από τους συμμάχους του πρώην δημάρχου του Λονδίνου και πρώην υπουργού Εξωτερικών.

«Το κλειδί (…) είναι οι ΗΠΑ. Εάν εξασφαλίσουμε μια συμφωνία για το εμπόριο με την Αμερική, θα μπορέσουμε πολύ γρήγορα να επιδιώξουμε κι άλλες συμφωνίες. Αυτό θα ενθαρρύνει κι άλλους, θα τους κάνει να συνειδητοποιήσουν ότι είμαστε σοβαροί», ανέφερε η πηγή αυτή στην εφημερίδα του Λονδίνου.

Ο πρώην επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας είναι διατεθειμένος να ταξιδέψει στις ΗΠΑ το συντομότερο δυνατόν εάν όπως αναμένεται γίνει ο νέος πρωθυπουργός για να προσπαθήσει να εξασφαλίσει μια αρχικά περιορισμένη συμφωνία πριν από την προθεσμία του Brexit, την 31η Οκτωβρίου, κατά το δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ