Audi SQ7 vs BMW X5 M50d: Τα δυο «βουνά» γκαζώνουν (+video)


«Θωρηκτά» σαν τα Audi Q7 και την BMW X5 έκαναν τους Γερμανούς να εξετάζουν νομοθετικά διατάγματα προς απαγόρευση των SUV. Αλλά όσο πουλάνε, φαντάζει απίθανη κάποια κίνηση εναντίον τους. Και πώς να μην πουλάνε στα «βαθιά πορτοφόλια», όταν συνδυάζουν χλιδή λιμουζίνας, χώρους πολυμορφικού και επιδόσεις sportscar;

Στην προκειμένη έχουμε τις κορυφαίες  πετρελαιοκίνητες εκδόσεις των δυο μοντέλων, σε μια μάχη «μεγατόνων». Από την μία το SQ7, με τον twinturbo 4λιτρο V8 TDI των 435 ίππων και 900 Nm ροπής, ο οποίος επιταχύνει τα 2.300 κιλά του SUV από το Ίνγκολσταντ στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 4,8 δλ. Στην απέναντι γωνία, η X5 M50d. Κάτω από το καπό της συναντάμε τον τετρατούρμπινο 3λιτρο εν σειρά εξακύλινδρο ντίζελ των 400 ίππων και 760 Nm – αριθμοί ικανοί να επιταχύνουν την «Βαυαρή» στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 5,2 δλ. Αμφότερα περιορίζονται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Η X5 χάνει κυρίως σε ροπή, παρά σε ιπποδύναμη, με την διαφορά να φτάνει τα 140 Nm. Δεδομένου ότι τα δυο μοντέλα είναι κοντά σε βάρος, η διαφορά στις εργοστασιακές μετρήσεις 0-100 χλμ./ώρα είναι αναμενόμενη. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, τι ισχύει; Ειδικά όταν η κόντρα διαρκεί μέχρι τα 200 χλμ./ώρα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ