Στέλα ΜακΚάρτνεϊ: Το στοίχημα για μια… διαφορετική μόδα

Η παγκοσμίου φήμης σχεδιάστρια μόδας, Στέλα ΜακΚάρτνεϊ, ανακοίνωσε πως συνεργάζεται με τον όμιλο LVMH για το στοίχημα της «αειφόρου μόδας».

Η σχεδιάστρια μόδας Στέλα ΜακΚάρτνεϊ, που εγκατέλειψε πέρυσι τον όμιλο πολυτελών ειδών Kering, θα έχει μια συνεργασία με τον όμιλο LVMH, τον πρώτο παγκοσμίως στον κλάδο αυτόν. Mε τη συνεργασία αυτή, ο LVMH ενισχύεται στον τομέα της αειφόρου μόδας, δηλαδή των ενδυμάτων που παράγονται με πιο δεοντολογική και βιώσιμη διαδικασία.

«Η Στέλα ΜακΚάρτνεϊ και ο όμιλος LVMH κατέληξαν σε μια συμφωνία για να επιταχύνουν την ανάπτυξη του Οίκου Stella McCartney», σύμφωνα με ανακοίνωση του κολοσσού που υπόσχεται «περισσότερες λεπτομέρειες» τον Σεπτέμβριο. Η 47χρονη κόρη του πρώην Σκαθαριού Πολ ΜακΚάρτνεϊ «θα παραμείνει φυσικά καλλιτεχνική διευθύντρια και πρέσβειρα του εμπορικού σήματος» που φέρει το όνομά της «διατηρώντας παράλληλα μια πλειοψηφική συμμετοχή», διευκρίνισε. Η… εναλλακτική Στέλα ΜακΚάρτνεϊ

Χορτοφάγος, στρατευμένη στην προστασία των ζώων, η διάσημη Βρετανίδα που δεν χρησιμοποιεί ούτε δέρμα, ούτε γούνα, ούτε πούπουλα στις δημιουργίες της, θα είναι επίσης «ειδική σύμβουλος» του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου Μπερνάρ Αρνό και των μελών της εκτελεστικής επιτροπής του ομίλου στον «τομέα της αειφόρου ανάπτυξης», σύμφωνα με την ανακοίνωση. Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ: Μήνυμα… ενότητας με «άρωμα» Beatles!

Η σύμπραξη αυτή «θα έχει ως φιλόδοξο στόχο να επιταχύνει την παγκόσμια ανάπτυξη του οίκου Stella MacCartney, παραμένοντας παράλληλα πιστή στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει προ πολλού υπέρ της αειφορίας και της δεοντολογίας στη μόδα», υπογραμμίζει ο LVMH.

Η σχεδιάστρια άνοιξε το 2001 την εταιρία της στο πλαίσιο μιας σύμπραξης με ισότιμη συμμετοχή με τον ιταλικό οίκο Gucci, ο οποίος σήμερα ανήκει στον όμιλο Kering. Ήταν ένα από τα μικρότερα εμπορικά σήματα στους κόλπους του Kering καθώς επισκιαζόταν από ονόματα όπως Saint Laurent και Balenciaga. Τον Μάρτιο του 2018 η ΜακΚάρτνεϊ αποφάσισε να πετάξει με τα δικά της φτερά εξαγοράζοντας το μερίδιό της στην εταιρία.

«Είναι η αρχή μιας ωραίας κοινής ιστορίας. Είμαστε πεπεισμένοι για τη μεγάλη μακροπρόθεσμη δυναμική αυτού του οίκου. Ένας παράγοντας ήταν καθοριστικός για μένα: η Στέλα ήταν πρωτοπόρος στη συνειδητοποίηση των προκλήσεων που συνδέονται με το περιβάλλον και τη δεοντολογία και πάντα φρόντιζε να αναπτύσσει τον οίκο μόδας της προσηλωμένη στις αξίες αυτές», σχολίασε ο Μπερνάρ Αρνό.

Ο ιδιοκτήτης του ομίλου LVMH υπογράμμισε ότι η επένδυση αυτή «έρχεται να ενισχύσει τη δέσμευση του ομίλου στην αειφόρο ανάπτυξη», υπενθυμίζοντας ότι «πριν από 25 χρόνια ήδη ο LVMH ήταν η πρώτη μεγάλη επιχείρηση που δημιούργησε μια διεύθυνση για το περιβάλλον» στρεφόμενος σε μια «περισσότερο πράσινη» μόδα.

Από την πλευρά της, η σχεδιάστρια ανέφερε ότι μετά την απόφασή της να «ανακτήσει τον έλεγχο» της εταιρίας της, δέχτηκε προτάσεις από «πολλές εταιρίες που εξέφρασαν επιθυμία να επενδύσουν στον οίκο». ‘Ομως «οι προσεγγίσεις αυτές μπορεί να ήταν ενδιαφέρουσες αλλά καμιά δεν ήταν αντίστοιχη της συζήτησης που είχα με τον Μπερνάρ Αρνό και τον γιό του Αντουάν», διευκρίνισε.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ