Τρέχουν οι εξελίξεις για το mega – deal της Sberbank

Η ρωσική τράπεζα Sberbank προτίθεται να ολοκληρώσει τη συμφωνία για την πώληση της τουρκικής Denizbank μέχρι και τα τέλη Ιουλίου.

Η συμφωνία για την πώληση της Denizbank μπορεί να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο δήλωσε ο πρόεδρός της Γκέρμαν Γκρεφ. «Ελπίζουμε, ότι η συμφωνία μπορεί να ολοκληρωθεί εντός του μηνός. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις γι αυτό. Θα δούμε πως διαμορφώνεται η κατάσταση» δήλωσε ο Γκέρμαν Γκρεφ, προσθέτοντας ότι η Sberbank δεν έχει σχέδια να επεκταθεί διεθνώς.Οι εξελίξεις με την Sberbank

Η ρυθμιστική αρχή της Τουρκίας (BDDK) είχε εγκρίνει στα τέλη Ιουνίου την αγορά της Sberbank Denizbank, θυγατρικής τράπεζας της ρωσικής Sberbank, από την Emirates NBD Bank, αναφέρει ανακοίνωση του ρυθμιστικού φορέα.

Προηγουμένως, η Emirates NBD Bank είχε λάβει την έγκριση της ρυθμιστικής αρχής των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την αγορά της Denizbank. Πέρυσι η Sberbank σύναψε συμφωνία δέσμευσης για την πώληση της Denizbank στην Emirates NBD Bank. Τον Απρίλιο οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμφωνία βάσει της οποίας το 99,85% των μετοχών Denizbank είχαν αξιολογηθεί με την αξία των 15,48 δισεκατομμυρίων τουρκικών λιρών (2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων με βάση την ισοτιμία της 28ης Ιουνίου).

Η Sberbank είχε αγοράσει την Denizbank το 2012 από τον βελγικό όμιλο Dexia.

Τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας βρίσκονται στην Τουρκία., όπου έχει ένα δίκτυο 750 και πλέον υποκαταστημάτων, όπως και σε άλλες χώρες (Αυστρία, Γερμανία, Μπαχρέιν, Ρωσία και στην Κύπρο).

Πηγή: TASS- Vedomosti

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ