Τούρκοι διπλωμάτες σκοτώθηκαν σε πυροβολισμούς στην Ερμπίλ του Ιράκ. Video

Τούρκοι διπλωμάτες σκοτώθηκαν σε περιστατικό με πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε εστιατόριο, στην πόλη Ερμπίλ, στο Ιράκ, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (17.7.2019).

Οι πυροβολισμοί έπεσαν σε εστιατόριο, όπου οι Τούρκοι διπλωμάτες έπαιρναν το γεύμα τους, σύμφωνα με Κούρδους αξιωματούχους ασφαλείας που επικαλείται το Reuters. Οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για τρεις νεκρούς Τούρκους.

Ανέφεραν, επίσης, ότι άγνωστοι ένοπλοι άνοιξαν πυρ στο εστιατόριο.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει το σημείο όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί, ενώ υπηρεσίες ασφαλείας και έκτακτης ανάγκης έχουν σπεύσει στο σημείο.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΜΜΕ, Habertuk, η επίθεση ενορχηστρώθηκε από το PKK (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν).

Ο αναπληρωτής γενικός πρόξενος της Τουρκίας φέρεται να είναι μεταξύ των θυμάτων, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται την ιρακινή κρατική τηλεόραση και τουρκικά ΜΜΕ.

Το PKK θεωρείται στην Τουρκία τρομοκρατική οργάνωση. Η Άγκυρα βρίσκεται σε διαμάχη με την οργάνωση η οποία αρχικά διεκδικούσε την ίδρυση ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους, και στη συνέχεια μεγαλύτερη αυτονομία για τους Κούρδους.

Εκτός από την Τουρκία, το PKK έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική ομάδα από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ