ΕΣΑΚΕ: Οι προσκλήσεις και το ενδεχόμενο… wild card.


Το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε για τον τρόπο με τον οποίο θα καλυφθεί η κενή θέση που προκύπτει στην Basket League της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, λόγω του υποβιβασμού τριών ομάδων.

Ο Κολοσσός Ρόδου θα παραμείνει στην Basket League με το ΑΦΜ του Χολαργού, το Λαύριο κάνει την ίδια κίνηση με το ΑΦΜ της Κύμης, ενώ ο υποβιβασμός του Ολυμπιακού στην Α2 δημιουργεί μια κενή θέση, για το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν.

Όπως αποφασίστηκε στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, θα υπάρξει κίνηση προκειμένου να καλυφθεί η συγκεκριμένη έξτρα θέση που προέκυψε. Αυτό σημαίνει πως θα σταλεί πρόσκληση στις ομάδες που τερμάτισαν στην τρίτη και τέταρτη θέση στην Α2. Ο λόγος για την Καστοριά και την Καρδίτσα.

Χωρίς Ολυμπιακό το έκτακτο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ – Ψηφίστηκε ο υποβιβασμός του Λαυρίου, αλλά…

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν, η Καστοριά έχει οικονομικά προβλήματα κι έτσι πολύ δύσκολα θα επιλέξει το… δρόμο της ανόδου. Σε αυτή την περίπτωση, το “προσκλητήριο” θα πάει στην Καρδίτσα.

Σε περίπτωση που δεν προκύψει ούτε και τότε… λευκός καπνός, θα δοθεί… wild card, για την ομάδα που θα συμπληρώσει το παζλ του πρωταθλήματος της νέας σεζόν. Μάλιστα, ήδη δημιουργήθηκε μια πενταμελής επιτροπή που θα εξετάσει τα στοιχεία εκείνων που θα ζητήσουν την wild card. Η επιτροπή απαρτίζεται από τον Χρήστο Μήλα (Προμηθέας), τον Σταύρο Ελληνίαδη (Ιωνικός) και τρία μέλη της ΕΟΚ.

Επίσης, αποφασίστηκε πως η κλήρωση για την επόμενη σεζόν θα γίνει στο «Hilton» στις 23 Ιουλίου. Το πρωτάθλημα φέτος θα αρχίσει νωρίς (28 Σεπτεμβρίου), δεδομένου ότι το 2020 είναι χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ