Σε αυτήν την πόλη της Γερμανίας ο κόσμος μετακινείται εναέρια για να πάει στη δουλειά

Στην Wuppertal το τρένο περνάει από τον… αέρα

Σε περίπτωση που έχεις επισκεφθεί τη Γερμανία, θα έχεις χρησιμοποιήσει τα Έσμπαν και το Ούμπαν, δηλαδή το υπέργειο και το υπόγειο τρένο της, ωστόσο στην πόλη Wuppertal, οι κάτοικοι χρησιμοποιούν το Σβέμπεμπαν, δηλαδή το… εναέριο τρένο.

Μάλιστα, είναι μια από τις λίγες πόλεις διεθνώς οι οποίες έχουν το εν λόγω είδος μαζικής μεταφοράς για αυτό το λόγο και είναι διάσημη για αυτήν την καινοτομία της.

Στη Wuppertal ζουν μόνιμα 350.000 πολίτες, ενώ η ιστορία της αρχίζει το 1929, από την ένωση 6 διαφορετικών πόλεων (Barmen, Elberfeld, Vohwinkel, Cronenberg, Ronsdorf και Beyenburg), ενώ στην αρχή είχε το όνομα Barmen-Elberfeld. Ύστερα από ένα χρόνο, το 1930 έλαβε την τωρινή επωνυμία της, που σημαίνει «κοιλάδα του Βούπερ».

Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου διαλύθηκε το 40% της πόλης, ωστόσο ένα σημαντικό κομμάτι των ιστορικών περιοχών της, όπως το Briller Viertel, μία από τις μεγαλύτερες συνοικίες με νεοκλασικές βίλες στην Ευρώπη, κατόρθωσαν να διασωθούν.

Έπειτα από την κατάρρευση της κυριαρχίας των Ναζί, η Wuppertal πέρασε στα χέρια των Βρετανών και έπειτα έγινε μέλος της  έγινε μέρος της Βεστφαλίας. Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη περιοχή διαθέτει περισσότερα από 4.500 κτίρια που έχουν ανακηρυχθεί ως μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, οπότε τι καλύτερο από μια εναέρια βόλτα στις γειτονιές της;

Πηγή: www.newsone.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ