Προγραμματικές δηλώσεις – Βελόπουλος: Ακυρώστε την Συμφωνία των Πρεσπών


Mε έμφαση τα εθνικά θέματα η ομιλία, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, του προέδρου της Ελληνικής Λύσης. Ο Κυριάκος Βελόπουλος ζήτησε με επιτάσεως από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση να ακυρώσουν τη συμφωνία των Πρεσπών.

Μάλιστα σε μια συμβολική κίνηση, ο Κυριάκος Βελόπουλος κατέθεσε στα πρακτικά 10 υπογραφές από βουλευτές προκειμένου να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, προκειμένου να κινηθούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Στην παρθενική του ομιλία στη Βουλή ως αρχηγός κόμματος, ο Κυριάκος Βελόπουλος, αναφέρθηκε στην μήνυση, η οποία έχει κατατεθεί σε βάρος του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και κάλεσε τους «Μακεδόνες βουλευτές της ΝΔ», οι οποίοι όπως είπε προεκλογικά έκαναν λόγο για «εγκληματική συμφωνία» να αποδείξουν αν όντως θέλουν να την ακυρώσουν, βάζοντας τις υπογραφές τους δίπλα σε αυτές των βουλευτών της Ελληνικής Λύσης. Φωτογραφία InTime News

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη. Κλείστε την προδοτική συμφωνία, γιατί ανοίγει ο ασκός του Αιόλου. Ξέρετε τι περιλαμβάνει αυτή η Συμφωνία; Περιλαμβάνει την δυνατότητα των Σκοπίων, να έχουν ναυτικό στον Θερμαϊκό. Τους επιτρέπει να έχουν ΑΟΖ. Ακυρώστε την Συμφωνία των Πρεσπών και ο ελληνικός λαός θα σας ευγνωμονεί», τόνισε.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό είπε ότι σήμερα η Βουλή ξεκινώντας τις εργασίες «θα έπρεπε να κρατήσουμε ένα λεπτό σιγή». Σε υψηλούς τόνους αναφέρθηκε και για τα ελληνοτουρκικά. Ζήτησε από τον πρωθυπουργό να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς ώστε να ορισθεί η εθνική γραμμή στις σχέσεις της Ελλάδος με την Τουρκία.

«Είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε την πατρίδα, δεν μισούμε κανέναν λαό. Δεν διαπραγματευόμαστε όμως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Αναφέρθηκε επίσης σε παλαιότερες τοποθετήσεις του στη Βουλή αναφορικά με την ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο, σημειώνοντας: «Όταν σας έλεγα για τα κοιτάσματα, ήμουν γραφικός. Τότε ήμουν γραφικός, τώρα είμαι περιγραφικός της κατάστασης. Δεν με πιστεύατε. Και σήμερα κινδυνεύει η Ελλάδα λόγω αυτών των κοιτασμάτων».Φωτογραφία InTime News

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να «συμφωνήσουμε επιτέλους για το ποια είναι η εθνική μας γραμμή. Κάποια στιγμή θα πρέπει να πούμε ποιες είναι οι δικές μας «κόκκινες γραμμές», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι καλλιεργείται απέναντι στην Τουρκία, ένα «φοβικό σύνδρομο το οποίο οδηγεί σε ηττοπάθεια και η καλλιέργεια της ηττοπάθειας σε ήττα».

Επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ομιλία του, λέγοντας πως «είναι η πρώτη φορά όπου πρωθυπουργός, τάζει περισσότερα στις προγραμματικές του δηλώσεις, από όσα είχε πει προεκλογικά» και υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός όφειλε να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. «Σαράντα λεπτά ομιλίας, 39 λεπτά παροχολογίας και μόνο ένα για τα ελληνοτουρκικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε υψηλούς τόνους και η αναφορά του στο θέμα στης Βορείου Ηπείρου αποκαλώντας τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα «λαθρέμπορο». Χαρακτήρισε νέο Κοτζιά τον Νίκο Δένδια και ζήτησε «να μην είμαστε υποτονικοί στα εθνικά θέματα».

Επέκρινε ορισμένους από τους πρώτους χειρισμούς και επιλογές της κυβέρνησης όπως την τοποθέτηση ως γενικού γραμματέα στον υπουργείο Δημόσιας Τάξης του κ. Τσουβάλα λέγοντας ότι «θα πρέπει να πείτε εάν προεκλογικά λέγατε ψέματα και κάνατε σπέκουλα πάνω σε νεκρούς ή τα λέγατε όλα για να γίνετε κυβέρνηση».Φωτογραφία InTime News

Τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του ασύλου αλλά ζήτησε παράλληλα να καταργηθούν οι φοιτητικές παρατάξεις αλλά και να παταχτεί το «λαθρεμπόριο», όπως το χαρακτήρισε, των καθηγητών μέσα στα πανεπιστήμια με την εκμετάλλευση των μεταπτυχιακών καθηγητών. Τάχθηκε, επίσης, υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Αναφερόμενος στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων είπε ότι «ο ίδιος είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων αλλά «όταν ελληνικές κρατικές επιχειρήσεις δίνονται σε κρατικές αυστριακές ή κινεζικές κρατικές εταιρείες «είναι κρατικοποίηση υπό άλλη σημαία. Φεύγει από το ελληνικό κράτος και πάει σε ένα άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε όλη την ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ