Ιράν: Ο Τζον Μπόλτον νομίζει ότι θα μας τραβήξει στον βάλτο


«Σύνεση και προνοητικότητα» συνιστά Ο Ιρανός υπουργός των Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ. Όπως ανέφερε μόνο αυτά να μπορούσαν να εξαλείψουν τις εντάσεις μεταξύ της χώρας του και της Βρετανίας, μετά την κατάσχεση από την Τεχεράνη του -υπό βρετανική σημαία- δεξαμενόπλοιου Stena Impero.

«Έχοντας αποτύχει να παρασύρουν τον Ντόναλντ Τραμπ στον Πόλεμο του Αιώνα και φοβούμενοι την κατάρρευση της ομάδας του, ο Τζον Μπόλτον στρέφει την χολή του κατά της Βρετανίας, ελπίζοντας ότι θα την τραβήξει στο βάλτο» έγραψε ο Ιρανός ΥΠΕξ στο Twitter.

«Μόνο η σύνεση και η προνοητικότητα μπορούν να εμποδίσουν αυτά τα τεχνάσματα». Η Βρετανία από την πλευρά της, χαρακτήρισε την κατάσχεση του δεξαμενόπλοιου ως μία “εχθρική ενέργεια.” Βρετανία: «Φωνές» για πόλεμο με το Ιράν

Ωστόσο, η Τεχεράνη για εβδομάδες έλεγε ότι θα εκδικηθεί την κατάσχεση του δεξαμενόπλοιου Grace 1 από βρετανικές δυνάμεις για παράβαση των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Συρίας.«Είχε προειδοποιήσει Βρετανική φρεγάτα»

Όπως έγινε γνωστό, ένα βρετανικό πολεμικό πλοίο προειδοποίησε μέσω ασυρμάτου ένα ιρανικό περιπολικό σκάφος κατά της εμπλοκής του στην πορεία του δεξαμενόπλοιου Stena Impero.

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν κατάσχεσαν το τάνκερ προχθές.

“Παρακαλώ επιβεβαιώστε ότι δεν έχετε πρόθεση να παραβιάσετε τον διεθνή νόμο, προσπαθώντας παράνομα να επιβιβαστείτε,” φέρεται να προειδοποιεί η φρεγάτα του Βασιλικού Βρετανικού Ναυτικού (Montrose) το ιρανικό περιπολικό σκάφος, σύμφωνα με το ηχητικό που διέθεσε η εταιρία ασφαλούς ναυσιπλοΐας Dryad Global.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ