“Χάλκινος” ο Ανδρέας Πανταζής στο Ευρωπαϊκό. Φοβερή εμφάνιση με ρεκόρ


Έδωσε μεγάλη μάχη, αλλά δεν κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο. Ο Ανδρέας Πανταζής ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο τριπλούν, στον τελικό που έγινε στο βροχερό Μπορός της Σουηδίας, μια ημέρα μετά το χρυσό μετάλλιο της Σπυριδούλας Καρύδη στο ίδιο άθλημα. Με ατομικό ρεκόρ η διάκριση του Έλληνα άλτη.

Το τέταρτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 που γίνεται στο Μπορός της Σουηδίας και 28ο στην ιστορία του θεσμού πανηγυρίζει η Ελλάδα, με τον Ανδρέα Πανταζή να… περνάει στο λαιμό του το χάλκινο, στο τριπλούν.

Δύο πανηγυρισμοί γεμάτοι… ελληνική ψυχή και «τρέλα»! videos

Με προσπάθεια (την πέμπτη του) στα 16,08 μ. ο Έλληνας αθλητής βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ (είχε κάνει ρεκόρ και στα προκριματικά) και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, αν και μέχρι το 4ο του άλμα… κρατούσε στα χέρια του το “χρυσό”.

«Χάλκινος» ο Δημήτρης Τσίτσος στον ακοντισμό του Ευρωπαϊκού!

Ο Ουκρανός Αρτέμ Κονοβαλένκο κατάφερε να τον ρίξει τον Έλληνα αθλητή από την κορυφή και να κατακτήσει αυτός το χρυσό μετάλλιο με προσπάθεια στα 16:50μ. ενώ ο Λευκορώσος, Μαχέικα, τον έστειλε στην τρίτη θέση, με άλμα στα 16:22 μ. (έκανε και αυτός ατομικό ρεκόρ).

Ο Πανταζής μπήκε στον αγώνα με την πέμπτη επίδοση ανάμεσα στους 12 συμμετέχοντες, έχοντας βελτιώσει στον προκριματικό το ατομικό του ρεκόρ με το άλμα στα 15,91 μέτρα, ενώ με τα 16,08 μ (0,3) πέτυχε το πρώτο άλμα της καριέρας του πάνω από τα 16,00 μ. Ο Έλληνας αθλητής είχε ακόμη έγκυρα άλματα στα 15,15 μ. και 15,87 μέτρα.

Ο 19χρονος άλτης κατάφερε να φτάσει σε αυτή τη διάκριση έχοντας νωρίτερα στη σεζόν αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα. Αρχικά έχασε τη δράση του χειμώνα και μεγάλο μέρος της βασικής προετοιμασίας του εξαιτίας της πνευμονίας, που τον κράτησε για μέρος στο νοσοκομείο, ενώ στην αρχή της θερινής σεζόν υπέστη θλάση, που τον κράτησε και πάλι πίσω. Παρόλα αυτά με σωστό προγραμματισμό κατάφερε να πιάσει το όριο για το Μπορός και στη σημαντικότερη διοργάνωση της καριέρας του να πανηγυρίσει μια μεγάλη διάκριση. Ο Πανταζής είχε αγωνιστεί και στη διοργάνωση του 2017 στο Γκροσέτο ως Παίδας, ενώ έδωσε το παρών και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 του 2018, όπου είχε ακυρωθεί στον προκριματικό.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ