Το πάλεψε η Τζένγκο, αλλά… Έχασε το μετάλλιο μέσα απ’ τα χέρια της


Η Ελίνα Τζένγκο κρατούσε το χάλκινο μετάλλιο στον ακοντισμό, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, αλλά το έχασε από την τελευταία βολή της Εσθονής, Τζένλι Τούγκι.

Δεν κατάφερε να φέρει στην Ελλάδα το 5ο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 που γίνεται στο Μπορός της Σουηδίας και 29ο στην ιστορία του θεσμού. Η Ελίνα Τζένγκο βγήκε… εκτός μεταλλίων στον ακοντισμό, στην τελευταία προσπάθεια των αθλητριών.

Η Ελληνίδα αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ κατάφερε να μπει στα μετάλλια και… σχεδόν να περάσει στο λαιμό της το χάλκινο, όταν στην 5η της προσπάθεια έστειλε το ακόντιο στα 53,99μ. Στην τελευταία προσπάθεια της όμως, η Τζένλι Τούγκι κατάφερε να κάνει βολή στα 54,52 μ. και να την βγάλει από το βάθρο.

Να αναφέρουμε ότι η κορασίδα αθλήτρια επέστρεψε στους αγώνες μετά το πρόβλημα τραυματισμού στον αγκώνα, που την κράτησε μακριά από την δράση και πίσω στις προπονήσεις. Η Τζένγκο είχε κάνει τον τελευταίο της αγώνα την 1 Ιουνίου στο Χάλε, όπου είχε στείλει το ακόντιο των γυναικών στα 61,48 μ., επίδοση που αποτελούσε τότε πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων.

Όσον αφορά την άλλη αθλήτρια μας στον τελικό του ακοντισμού, η Μαργαρίτα Τσουκαλά κατέλαβε την 10η θέση της κατάταξης, με βολή στα 47,20 μ. Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Καρολίνα Βίσκα με 56,48 μ. ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Τζούλια Ουλμπιχτ με 54,98 μέτρα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ