Επιμένει ο Παπανδρέου: Όταν έλεγα λεφτά υπάρχουν το απέδειξα


«Όταν είχα πει λεφτά υπάρχουν, το έδειξα και το απέδειξα, αλλά χάλασα την πιάτσα και αν χρειαστεί θα την ξαναχαλάσουμε» δήλωσε από τη Βουλή ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

«Βρεθήκαμε μόνοι να διαχειριζόμαστε τη πιο μεγάλη κρίση της Μεταπολίτευσης και τη πιο βαθιά της ΕΕ σε συνδυασμό με τον κίνδυνο να εκραγεί το ευρωπαϊκό σύστημα. Υπήρξε συστηματική εκμετάλλευση του πόνου του λαού, από τα δύο κόμματα που θέλησαν να πάρουν εξουσία. Ήταν εύκολο να κατηγορηθεί το ΠΑΣΟΚ ως εξιλαστήριο θύμα. Για να γίνει αυτό χρειάστηκε να αποκρύψουν τα πραγματικά προβλήματα της χώρας με τεράστιο κόστος για τους πολίτες που είδαν τις θυσίες να πολλαπλασιάζονται, ενώ άλλες χώρες βγήκαν γρήγορα από μνημόνια γιατί κινήθηκαν με συναίνεση» ανέφερε ακόμη ο πρώην πρωθυπουργός.

«Τον πρωθυπουργό ρωτάω γιατί να μη ξεφύγουμε από τη λογική «να φύγουν οι άλλοι να έρθουν τα δικά μας παιδιά». Και δεν αποτελούν άλλοθι τεχνοκράτες ή μεταγραφές. Οι κανόνες και διαδικασίες έχουν σημασία, έτσι χτίζεται σύγχρονο κράτος» συμπλήρωσε.

Ο πρώην πρωθυπουργός επέστρεψε στη Βουλή έπειτα από τέσσερα χρόνια απουσίας, αυτή τη φορά ως βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ