Αίγυπτος: “Έσπασε” σήμερα το φράγμα των 99 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η Αίγυπτος «έσπασε» τη Δευτέρα (22.7.2019) το φράγμα των 99 εκατομμυρίων κατοίκων, ενώ άλλα 9 εκατομμύρια είναι οι απόδημοι Αιγύπτιοι.

Αυτό δείχνει πλέον ο ψηφιακός μετρητής της Στατιστικής Υπηρεσίας, δείχνοντας ότι ο πληθυσμός της Χώρας του Νείλου έφτασε το μεσημέρι (τοπική ώρα) τους 99.002.044 κατοίκους, κάτι που σημαίνει ότι η Αίγυπτος βαδίζει ολοταχώς τα 100 εκατομμύρια.

Το εκπληκτικό είναι ότι ο πληθυσμός της χώρας αυξήθηκε κατά ένα εκατομμύριο μόλις σε οκτώ μήνες, καθώς είχε υπολογιστεί σε 98 εκατομμύρια στις 12 του περασμένου Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και με τον ρυθμό γεννητικότητας, ο πληθυσμός των κατοίκων της Αιγύπτου θα ξεπεράσει τα εκατό εκατομμύρια περίπου στο ξεκίνημα του επόμενου έτους 2020.

Να σημειωθεί ότι το Κάιρο αποδεικνύεται από τις πολυπληθέστερες πρωτεύουσες στον κόσμο με συνολικό πληθυσμό σε όλη την περιφέρεια περίπου 18,7 εκατομμυρίων κατοίκων (μέγεθος που αντιστοιχεί στους κατοίκους του κέντρου της πόλης, της γειτονικής Γκίζας μέχρι τις Πυραμίδες και των περιχώρων).

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η αιγυπτιακή διασπορά αριθμεί περί τα 9 εκατομμύρια άτομα.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ