ΑΕΚ: Χόνβεντ ή Κραϊόβα; Το προφίλ των δύο υποψήφιων αντιπάλων της Ένωσης


Η… τύχη έπαιξε ένα ευχάριστο παιχνίδι στην ΑΕΚ, αφού η κλήρωση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, της έφερε στο δρόμο της το νικητή του ζευγαριού Χόνβεντ – Κραϊόβα.

Με τον νικητή του ζευγαριού Χόνβεντ – Κραϊόβα κληρώθηκε η ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 8 Αυγούστου, με την ΑΕΚ να παίζει εκτός έδρας, ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ στις 15 Αυγούστου, σε ένα ματς που θα είναι κεκλεισμένων των θυρών.

To πρώτο ματς ανάμεσα στην Χόνβεντ και την Κραϊόβα θα διεξαχθεί την Πέμπτη στις 19.55 ώρα Ελλάδας, στην Ουγγαρία.

Κλήρωση Europa League: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων!

Η Χόνβεντ βγήκε στην Ευρώπη ως τέταρτη από το ουγγρικό πρωτάθλημα και στον πρώτο προκριματικό απέκλεισε τη Ζαλγκίρις από τη Λιθουανία. Το 2017 κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα Ουγγαρίας μετά από το μακρινό 1993 και 14ο συνολικά (έχει και επτά Κύπελλα). Το γήπεδο της Χόνβεντ είναι σε φάση ανακατασκευής και έτσι η ομάδα αγωνίζεται στο “Μπόζικ Στάντιον”, έδρα της Βάσας (χωρητικότητα 10.000 θεατών).

Το όνομά της να θυμίζει κάτι στο ελληνικό κοινό και τους φίλους του Παναθηναϊκού. Οι “πράσινοι” την είχαν αφήσει εκτός συνέχειας στην πορεία τους στο Κύπελλο UEFA της περιόδου 1987/88. Επιπλέον, τη σεζόν 1983/84 η Χόνβεντ είχε αποκλείσει την ΑΕΛ επίσης στα πλαίσια του Κυπέλλου UEFA..

Σημαντικότεροι παίκτες για την ουγγρική ομάδα είναι ο Ουκρανός επιθετικός Βλάντιμιρ Κούλατς που είναι δανεικός από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ αλλά και ο Ούγγρος χαφ Νικολάς Κόβακς.

Όσον αφορά την άλλη ομάδα του ζευγαριού με το οποίο κληρώθηκε η ΑΕΚ, η Κραϊόβα μετέχει ως τρίτη ομάδα του περσινού ρουμανικού πρωταθλήματος (τέταρτη στα πλέι οφ, πίσω από Κλουζ, Στεάουα Βουκουρεστίου και Βιτορούλ) και στον πρώτο γύρο απέκλεισε την Σαμπάιλ από το Αζερμπαϊτζάν.

Ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία το 2014, ενώ ο τελευταίος της τίτλος είναι το 2018 όταν και κατέκτησε το Κύπελλο Ρουμανίας. Έχει σηκώσει 4 φορές το πρωτάθλημα Ρουμανίας, ενώ η τελευταία φορά που το έκανε, ήταν το μακρινό 1991.

Η έδρα της είναι το «Σταντιονούλ Ιονν Ομπλεμένκο», ένα γήπεδο περίπου 31.000 θέσεων, που άνοιξε τις πόρτες του μόλις πριν τέσσερα χρόνια.

Τις δύο προηγούμενες σεζόν αποκλείστηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League από Μίλαν και Λειψία, ενώ η αμέσως προηγούμενη της ευρωπαϊκή παρουσία ήταν το μακρινό 1991. “Αστέρια” τς ρουμανικής ομάδα είναι ο δεξιός εξτρέμ Κρίστιαν Μπαρμπούτ και ο επιθετικός Μιχάι Ρόμαν.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ