Τουρκικές απειλές: Αν αφήσουμε τους μετανάστες, η Ευρώπη θα καταρρεύσει σε έξι μήνες

Το μεταναστευτικό επιστρατεύει για ακόμα μια φορά η Άγκυρα και απειλεί με άνοιγμα των συνόρων. 

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών μετά τις ευρωπαϊκές κυρώσεις εξαιτίας των γεωτρήσεων της Τουρκίας στην ανατ. Μεσόγειο προειδοποίησε ότι αν η Τουρκία αποφασίσει να ανοίξει τις πόρτες της και αφήσει ελεύθερους τους μετανάστες να κατακλύσουν την Ευρώπη, τότε καμία κυβέρνηση της Ε.Ε. δεν θα αντέξει παραπάνω από 6 μήνες.

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε ότι «είναι προφανές ότι η Ευρώπη μάς έχει αφήσει μόνους μας σε αυτό το θέμα. Με το να μας χτυπάτε την πλάτη μόνο, δεν γίνεται», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε, μέχρι σήμερα έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους 337.729 Σύροι πρόσφυγες και η ροή αυτή συνεχίζεται. «Κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Όσοι θελήσουν να μετατρέψουν την Τουρκία σε κέντρο παράνομων μεταναστών, θα τιμωρηθούν με την μεγαλύτερη ποινή στην ιστορία. Είτε είναι Τούρκοι, είτε ξένοι, αυτή την απάντηση θα λάβουν. Δεν θα τους αφήσουμε ούτε ανάσα να πάρουν οι έμποροι, θα είμαστε σε επιφυλακή. Αν η Τουρκία δεν δείξει αποφασιστικότητα σε αυτό το θέμα, καμία κυβέρνηση στην Ευρώπη δεν θα αντέξει παραπάνω από 6 μήνες. Αν θέλουν, ας το δοκιμάσουμε», προειδοποίησε ο Τούρκος υπουργός, που επέκρινε το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για την στάση του απέναντι στην Τουρκία.

«Αν κάνετε ό,τι και οι αριστεροί πριν από 300 χρόνια, θα πάρουν φωτιά τα μπατζάκια σας, όταν φτάσουν 150 μετανάστες», είπε χαρακτηριστικά ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, συστήνοντας στην Ευρώπη να μη μιλάει και καλύτερα να στηρίζει την Τουρκία.

«Και μετά προσβάλλετε την Τουρκία. Σας συμβουλεύουμε να μην παίζετε με την υπομονή μας. Εμείς βλέπουμε την καταιγίδα και τους το λέμε. Ανασκουμπωθείτε και στηρίξτε την Τουρκία στον αγώνα της. Και μην προσποιείστε ότι το κάνετε. Ας μην το πάρει αυτό κανείς ως απειλή. Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα για να σπαταλάτε το χρόνο της. Η Τουρκία διεξάγει μεγάλο αγώνα. Αντιμετωπίζουμε το μεγαλύτερο κύμα μετανάστευσης στην ιστορία. Τους λέω για άλλη μια φορά ότι δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε. Έτσι και ανοίξουμε τις πόρτες από εδώ, καμία κυβέρνηση δεν θα μπορεί να αντέξει πάνω από 6 μήνες», επανέλαβε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

sigmalive.com

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ