Ατρόμητος – Europa League: Η γνωστή Λέγκια και η Κουόπιο


Ο Ατρόμητος μπήκε στην κλήρωση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Σε περίπτωση που οι Περιστεριώτες αποκλείσουν την Ντουνάισκα Στρέντα, θα βρουν στο δρόμο τους το νικητή του ζευγαριού Λέγκια Βαρσοβίας – Κουόπιο.

Ο Ατρόμητος ξεκινά την προσπάθεια του για να μπει στους ομίλους του Europa League, μπαίνοντας στον 2ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Εφόσον προσπεράσει το εμπόδιο της Ντουνάισκα Στρέντα θα αντιμετωπίσει μια εκ των Λέγκια Βαρσοβίας(Πολωνία) ή Κουόπιο(Φινλανδία). Ο πρώτος αγώνας θα είναι εκτός έδρας στις 8 Αυγούστου και ο επαναληπτικός εντός στις 15 Αυγούστου.

Κλήρωση Europa League: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων!

Το ζευγάρι αυτό φαίνεται πως έχει ένα μεγάλο φαβορί, που δεν είναι άλλο από την γνωστή σε όλους μας, Λέγκια. Η ομάδα της Βαρσοβίας είναι μαζί με την Βίσλα Κρακοβίας οι κορυφαίες ομάδες της Πολωνίας.

Η Λέγκια από το 2013 πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της χώρας της, αφού έχει χάσει μόλις δύο φορές τον τίτλο (του 2015 και τον περσινό). Το “Polish Army Stadium” χωριτικότητας 31,800 θέσεων είναι η.. καυτή της έδρα.

Μεταξύ των ποδοσφαιριστών της ομάδας, θα βρει κάποιος και τον πρώην άσο του Ολυμπιακού Αντρέ Μαρτίνς. Το μεγάλο αστέρι της ομάδας είναι ο Καρλίτος Λόπεζ. Ο επιθετικός της ομάδας της Βρασοβίας αποκτήθηκε από την Βίσλα την περσινή σεζόν, κάτι που σημαίνει πως ήταν συμπαίκτης με τον Κορτ που πλέον αγωνίζεται στον Ατρόμητο. Την περασμένη σεζόν, ο Ισπανός φορ σημείωσε 16 τέρματα σε 36 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, ενώ ήδη φέτος έχει σημειώσει τα 2 από τα 3 τέρματα της ομάδας του στον πρώτο προκριματικό γύρο.

Όσον αφορά την… άγνωστη Κουόπιο, τερμάτισε στην τρίτη θέση του Φινλανδικού πρωταθλήματος. Ιδρυθεί το 1923 και έχει στην τροπαιοθήκη της 5 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα κι 1 Λιγκ Καπ. Το τελευταίο της πρωτάθλημα να χρονολογείται το μακρινό 1976, ενώ τελευταίος της τίτλος ήταν το 2006.

Ως έδρα χρησιμοποιεί το Savon Sanomat Areena, το οποίο χωράει 3.000 καθιστούς και 2.000 όρθιους, συνολικά 5.000 φιλάθλους.

Ο επιθετικός των Φινλανδών, Ρανγκέλ, είναι ο ποδοσφαιριστής που ξεχωρίζει από τους Φινλανδούς. Ο Βραζιλιάνος φορ έχει σημειώσει 8 γκολ σε 11 παιχνίδια πρωταθλήματος.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ