ΑΔΕΔΥ: Δεν κάνουμε πίσω στην καταβολή του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο.

Ανυποχώρητη στη διεκδίκηση με κάθε συνδικαλιστικό τρόπο της καταβολής του 13ου και 14ου μισθού και της επανανομοθέτησής του ανακοίνωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ καλεί την κυβέρνηση, «όπως είχε καλέσει και την προηγούμενη, με πολιτική της απόφαση να επαναχορηγήσει τον 13ο και 14ο μισθό στους δημοσίους υπαλλήλους», με αφορμή την δημοσίευση των αποφάσεων του ΣτΕ.

Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αναφέρει:

«Δημοσιεύθηκαν, στις 19 Ιουλίου 2019, οι υπ΄ αριθμ. 1307 – 1316/19 αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, οι οποίες κρίνουν συνταγματική τη διάταξη του Ν. 4093/12, με την οποία καταργήθηκε πλήρως ο 13ος και 14ος μισθός των δημοσίων υπαλλήλων. Η απόφαση, βέβαια, ήταν ήδη γνωστή, μέσω διαρροών, από τις 20 Μαΐου του 2019, μέρα που συνεδρίασε η Ολομέλεια του ΣτΕ για το θέμα».ΑΔΕΔΥ κατά ΣτΕ

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, «η απόφαση αυτή δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά στους 600.000 δημοσίους υπαλλήλους της χώρας μας, αφού έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση του ΣΤ’ τμήματος του ΣτΕ, το οποίο, μόλις τον περασμένο Δεκέμβρη, είχε κρίνει, με συντριπτική πλειοψηφία 6 – 1 αντισυνταγματική την εν λόγω διάταξη».

«Εκείνο, όμως, που πραγματικά προκαλεί και δημιουργεί αισθήματα οργής και αγανάκτησης είναι το σκεπτικό της απόφασης, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει ότι, «… παρά τις περικοπές των δώρων, οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων είναι στα όρια της αξιοπρεπούς διαβίωσης, συγκρινόμενες με το όριο φτώχειας και με τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα» τονίζει, μεταξύ άλλων, η ΑΔΕΔΥ.

Πηγή: www.newsit.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Για τους δικαστικούς και τους ένστολους η περικοπή κρίθηκε αντισυνταγματική, ενώ για τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους κρίθηκε συνταγματική. Σπουδαία δικαιοσύνη!!!

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ