Ολυμπιακός – Κλήρωση Europa League: Με Αντβέρπ σε περίπτωση αποκλεισμού


Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του δύο αγώνες με την Πλζεν για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Οι “ερυθρόλευκοι” όμως μπήκαν στην κλήρωση του 3ου προκριματικού γύρου του Eyropa leaguye στην περίπτωση που δεν τα καταφέρουν. Αντίπαλος τους σε αυτό το “σενάριο” θα είναι η Αντβερπ.

Τη βελγική Αντβέρπ θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League, εφόσον βεβαίως αποκλειστεί από το Champions League, μετά τις αναμετρήσεις του 2ου προκριματικού γύρου με τη Βικτόρια Πλζεν.

Σε μία τέτοια περίπτωση, οι «ερυθρόλευκοι» θα ταξιδέψουν για το πρώτο ματς στην Αμβέρσα, στις 8 Αυγούστου, και θα υποδεχθούν την αντίπαλό τους στη ρεβάνς της 15ης Αυγούστου στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Κλήρωση Champions League: Ελληνοτουρκική «μονομαχία» για τον Ολυμπιακό!

Η Αντβέρπ μετράει 139 χρόνια ζωής και έχει για έδρα το δημοτικό γήπεδο της πόλης, το οποίο έχει χωρητικότητα 16.144 θέσεις. Έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα Βελγίου και δύο Κύπελλα, ενώ τη σεζόν 1992-93 έφτασε μέχρι τον τελικό του UEFA Cup όταν και ηττήθηκε με 3-1 από την Πάρμα!

Η βελγική ομάδα έχει έντονο… ελληνικό στοιχείο καθώς υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν “ερυθρόλευκο” χρώμα αλλά και προπονητή που έχει εργαστεί στην Ελλάδα.

Στην Αντβέρπ αγωνίζεται ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Σαμπού Γιαταμπαρέ, αλλά και ο Ντιεμερσί Μποκανί που είχε… κοπεί στα ιατρικά από τους Πειραιώτες. Την ίδια στιγμή, στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται ο παλιός προπονητής του ΠΑΟΚ, Λάζλο Μπόλονι!

Την περασμένη σεζόν τερμάτισε στην 6η θέση του πρωταθλήματος και μπήκε στα πλέι οφ από τα οποία και κέρδισε την συμμετοχή της στα προκριματικά του Europa League. Μποκανί, Μπολινγκί, Μπαμπί, Ροντρίγκες και Γιαταμπαρέ είναι τα πιο σημαντικά της “όπλα”.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ