Η φάβα δεν είχε κανένα λάκκο


Η φάβα έχει ταυτιστεί με το ελληνικό καλοκαίρι και τα μεσημεριανά τραπέζια με ούζο και θαλασσινά. Πρόκειται για ένα από τα νοστιμότερα και πιο απλά πιάτα της ελληνικής διατροφής με τόσες θρεπτικές ιδιότητες, που το καθιστά μέχρι και superfood.
Δείτε μερικούς λόγους για να το εντάξετε στη διατροφή σας:

1. Είναι τέλεια πηγή φυτικής πρωτεΐνης. Περίπου 20% στα 100γρ.

2. Είναι εξαιρετική πηγή υδατανθράκων. Η φάβα έχει περίπου 63% υδατάνθρακες που μας χαρίζουν υγιεινή ενέργεια για πολλές ώρες.

3. Είναι πλούσια σε διαλυτές φυτικές ίνες που σημαίνει ότι διατηρεί το επίπεδο του σακχάρου και της χοληστερίνης σε φυσιολογικά επίπεδα.

4. Έχει άφθονο μαγνήσιο. Βοήθαει στη καλή διατήρηση της μνήμης.

5. Έχει ελάχιστες θερμίδες. Τα 100 γρ. έχουν 115 θερμίδες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ