Ξεσπάει ο σκηνοθέτης: Δεν έχουμε σχέση με την κατάληψη στο Κουκάκι – Είμαστε όμηροι πόλωσης


Στα όσα έγιναν στο Κουκάκι αναφέρθηκε ο σκηνοθέτης που συνελήφθη, Δημήτρης Ινδαρές σε συνέντευξή του στο OPEN. Όπως υποστηρίζει ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει τι έχει συμβεί και τονίζει ότι είναι πολλά τα στοιχεία που θα δείξουν την αθωότητά του.

Αναβολή για τις 15 Μαΐου του 2020 πήραν οι δίκες των εννέα συλληφθέντων κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για εκκένωση καταλήψεων στο Κουκάκι.

Η δίκη επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα, Παρασκευή (20/12), αλλά οι συνήγοροι των εννέα κατηγορουμένων ζήτησαν και έλαβαν από το δικαστήριο αναβολή διότι όπως ανέφεραν δεν έχουν λάβει γνώση των στοιχείων της δικογραφίας.

Στα δικαστήρια βρέθηκε σήμερα και ο γνωστός σκηνοθέτης και οι δύο γιοι του που είναι μεταξύ των κατηγορουμένων, ο οποίος σύμφωνα με το συνήγορο του έχει εξεταστεί από ιατροδικαστή.

Μιλώντας στο OPEN ο σκηνοθέτης είπε πως με την αναβολή «δίνεται ο χρόνος να εμφανιστούν στοιχεία από τους γείτονες, από τους ανθρώπους που παρακολουθούσαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο και τη δική του έκπληξη αυτά που γίνανε στην ταράτσα μας. Είναι πολύ χρήσιμη αυτή η απόσταση για να καταλαγιάσουν τα πάθη και να πάρουν τα πράγματα τις πραγματικές τους διαστάσεις».

«Αυτό που θέλω να καταθέσω είναι ότι ανήκω σε μια κατηγορία πολιτών που απεχθανόμαστε, δυσκολευόμαστε με τη στράτευση στα όρια, στα μέτωπα τα πολεμικά, που πιστεύουμε στη μετριοπάθεια, τη λογική, τη νομιμότητα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ινδαρές.

«Είναι πάρα πολύ συγκινητική η ανταπόκριση των συνεργατών, των φίλων, των συναδέλφων μου, ακριβώς σε αυτή τη βάση. Άνθρωποι που με ξέρουνε ήρθανε να συμπαρασταθούν σε αυτό το επίπεδο, σε αυτό που άθελά μας συνέβη, σε αυτή την ανεπιθύμητη, τη δύσκολη δημοσιότητα, τη μάταιη δημοσιότητα και σε αυτό το αχρείαστο σκηνικό της βίας και της ακραίας πόλωσης. Εύχομαι αυτή η πόλωση να μη θολώσει την ουσία των πραγμάτων, υπάρχει θέμα, είναι βέβαιο ότι υπάρχει θέμα. Ελπίζω ο χρόνος που μας δίνει η αναβολή του δικαστηρίου να βοηθήσει να πάρουν τα πράγματα τις πραγματικές τους διαστάσεις», πρόσθεσε.

Τόνισε, δε ότι δεν έχει σχέση με την κατάληψη και έκανε λόγο για οικογενειακή τραγωδία: «έχουμε την ατυχία να έχουμε αυτή τη γειτνίαση, αυτή τη μεσοτοιχία. Τα πράγματα μιλάνε από μόνα τους, δεν χρειάζεται να πει κανείς κάτι άλλο, είναι η ίδια η πραγματικότητα που θα δείξει τις πραγματικές διαστάσεις των πραγμάτων και θα δείξει ακριβώς την οικογενειακή τραγωδία που έβγαλε το σπίτι μου στα μανταλάκια, τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου, έδωσε την ευκαιρία σε σχολιαστές που αγνοούν τα γεγονότα και εμείς είμαστε όμηροι μιας πόλωσης ανάμεσα στους μεν και τους δε άσκοπα.

Απατώντας στην ερώτηση αν πήγε να πάρει το όπλο αστυνομικού τόνισε πως «δεν το άκουσα θεσμικά σε κανένα επίπεδο. Δεν έχει νόημα να συζητάμε την παραφιλολογία. Για μένα υπάρχουν ποιο σημαντικά πράγματα. Πράγματα που αφορούν μία περιγραφή, μία δαιμονοποίηση της οικογένειας μου που είναι εξοργιστική.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι τα παιδιά του δεν είχαν σχέση με την κατάληψη, «ένας άνθρωπος ο οποίος κάνει την άσκησή του, δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο και γνωρίζει καλά και δεν έχει το χρόνο να ασχοληθεί. Ο άλλος είναι φοιτητής στην Πάτρα και έχει έρθει μόλις να κλάψουμε τον σκύλο μας που τον χάσαμε…».

Καταλήγοντας, εξήγησε ότι μπλέχτηκε στην όλη υπόθεση, λόγω της γειτνίασης του σπιτιού του με το κατειλημμένο κτήριο, «Είναι ένας πόλεμος κάτω από την πόρτα μας. Εξαιτίας αυτής της γειτνίασης είναι σαν να πολιορκείται και το δικό μας σπίτι. Έχει γίνει και άλλη επιτυχής επέμβαση της αστυνομίας. Ξέρουν πάρα πολύ καλά πως το σπίτι είναι περίοπτο και από τον κάτω δρόμο, πως γίνεται το πέρασμα στην ταράτσα. Είναι ακατανόητο αυτό που έχει γίνει».

Το ξέσπασμα του σκηνοθέτη κατά των αστυνομικών

Στη δημοσιότητα ήρθε χθες ηχητικό ντοκουμέντο από το ξέσπασμα του σκηνοθέτη κατά των αστυνομικών που συνέλαβαν τον ίδιο και τους δύο γιους του, στην ταράτσα του σπιτιού τους, δίπλα από την κατάληψη της Ματρόζου στην περιοχή του Κουκακίου.

Ο γνωστός σκηνοθέτης, όπως θα ακούσετε στο παρακάτω βίντεο, απευθυνόμενος στους αστυνομικούς της ΕΚΑΜ, ακούγεται να λέει:

«Το δέσιμο είναι ταπείνωση, γιατί κάνεις δεν σας έχει αντισταθεί. Είναι ταπείνωση. Λύστε με γιατί δεν μπορώ άλλο. Αμέσως. Η φυσική κατάσταση είναι να είμαστε ελεύθεροι και να μην υπακούμε σε κανένα μίσος. Κανενός αναρχικού. Σαν αναρχικοί συμπεριφέρεστε. Σαν αναρχικοί συμπεριφέρεστε. Που καίνε τα μαγαζιά έτσι από καπρίτσιο. Από ιδεοληψία. Αυτό που κάνετε είναι χειρότερο. Γιατί μας έχετε δεμένους; Δεν σας αντιστέκεται κανείς».

Όπως αναφέρει ο ίδιος, έχει δεχθεί χτύπημα από αστυνομικούς ενώ κατά την αστυνομική έφοδο που πραγματοποιήθηκε ακούγεται η σύζυγός του να φωνάζει: «Δεν είμαστε καλά! Έχετε τρελαθεί τελείως; Έχετε τρελαθεί τελείως; Ντροπή σου!».

Τα λόγια του σκηνοθέτη καταγράφονται από τους γείτονες, όλη την ώρα που ο ίδιος και οι γιοι του παραμένουν δεμένοι στην ταράτσα του σπιτιού τους. «Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Δεν τους έχουμε μειώσει, δεν τους έχουμε βρίσει, δεν τους έχουμε επιτεθεί. Μας έχουν επιτεθεί. Μας έχουν δείρει. Μου έχουν σπάσει τα γυαλιά και ένα ακουστικό βαρηκοΐας έχει εξαφανιστεί. Περνάνε μέσα από το σπίτι μας χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη. Είναι ντροπή. Σαν κλέφτες. Είναι στο σπίτι η γυναίκα μου μόνη της. Δεν έχουν το δικαίωμα να μπουν από την ταράτσα του σπιτιού, σαν κλέφτες. Στην γυναίκα μου που είναι μόνη κάτω», ακούγεται να λέει.

«Καμαρώστε μας όλους, την κατάντια μας εδώ. Αυτή είναι η Ελλάδα, ένας διαρκής εμφύλιος. Όπου οι μεν βασανίζουν τους δε, με εναλλασσόμενους ρόλους. Τέλειωσε ο παραλογισμός με τους αναρχικούς και τώρα έρχεται ο παραλογισμός με αυτούς που ήρθανε να…», λέει στη συνέχεια και τα λόγια του διακόπτονται.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΟΡΕΝ:

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ