Ασύλληπτη τραγωδία στη Ρωσία: Νεκρά τέσσερα παιδιά από φωτιά σε κατασκήνωση (vid)


Συνελήφθη ο διευθυντής της κατασκήνωσης

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε παιδική κατασκήνωση στην περιοχή Χαμπάροφσκ είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τέσσερα παιδιά. Οι τοπικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι στην κατασκήνωση βρισκόντουσαν 189 παιδιά και ότι από τις 26 σκηνές οι 20 κάηκαν ολοσχερώς.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι οι εργαζόμενοι στην κατασκήνωση προσπάθησαν να σβήσουν την φωτιά μόλις ξεκίνησε και κάλεσαν την πυροσβεστική όταν διαπίστωσαν ότι δεν είναι σε θέση να την κατασβέσουν.

Η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας άσκησε ποινική δίωξη (για πρόκληση θανάτου λόγω αμέλειας) με αφορμή το θάνατο των παιδιών, ενώ διερευνώνται τα αίτια της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με μια εκδοχή η πυρκαγιά προκλήθηκε από κάποιο θερμαντικό σώμα.

Η υπουργός υγείας Βερόνικα Σκβαρτσόβα δήλωσε ότι το υπουργείο έστειλε τους δικούς του ειδικούς στο σημείο του συμβάντος ενώ οι ντόπιοι γιατροί παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στα παιδιά που τραυματίσθηκαν ή υπέστησαν εγκαύματα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο διευθυντής της κατασκήνωσης Μαξίμ Κουζνετσόφ συνελήφθη και εν συνεχεία έγινε γνωστό ότι συνελήφθη και ο ιδιοκτήτης της κατασκήνωσης Βιτάλι Μπουρλάκοφ.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ