Γιατί είναι σημαντικό και για το περιβάλλον να επιλέγουμε αυθεντικά δοχεία μελάνης και γραφίτη


Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα τελευταία χρόνια πολλά πράγματα έχουν αλλάξει σε ό,τι αφορά στον τρόπο που εργαζόμαστε και κάνουμε τις αγορές μας.

Δύο είναι, ωστόσο, τα πλέον σημαντικά: Το πρώτο σχετίζεται με το ότι οι τόσο οι εταιρείες που εμπιστευόμαστε όσο και εμείς οι ίδιοι, έχουμε υιοθετήσει μία περισσότερο περιβαλλοντικά υπεύθυνη συμπεριφορά και το δεύτερο, πως αναζητούμε την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα σε κάθε μας επιλογή!

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, λοιπόν, είναι ξεκάθαρο πως εν έτει 2019, έχει μεγάλη σημασία το να μπορούμε να γνωρίζουμε και κυρίως, να είμαστε σε θέση να διαχωρίζουμε βασικές έννοιες που αφορούν στην καθημερινότητά μας, όπως για παράδειγμα εκείνες της ανακατασκευής και της ανακύκλωσης. Αυτός είναι ο λόγος που αναλώσιμα όπως τα δοχεία μελάνης και συγκεκριμένα, τα δοχεία μελάνης HP τα οποία χρησιμοποιούμε στους εκτυπωτές μας, έχουν περάσει πλέον σε πρώτο πλάνο.

Επιλέγοντας, για παράδειγμα, δοχεία σχεδιασμένα με φροντίδα προς το περιβάλλον, τα οποία μπορούν να ανακυκλωθούν εύκολα, δείχνουμε πως σεβόμαστε ουσιαστικά τον πλανήτη μας. Ο συγκεκριμένος διαχωρισμός είναι πραγματικά σημαντικός και σχετίζεται σε σημαντικό βαθμό με το εργασιακό μας περιβάλλον και τις συμπεριφορές που υιοθετούμε σε καθημερινό επίπεδο.

Πού μπορούμε, λοιπόν, να απευθυνθούμε σήμερα για τον τεχνολογικό εξοπλισμό του γραφείου μας και την αγορά αναλώσιμων IT υλικών; Γιατί είναι σημαντικό να επιλέγουμε αυθεντικά δοχεία μελάνης και γραφίτη; Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την HP μελάνη; Ποια είναι τα σημεία τα οποία αξίζει να προσέξουμε προτού προχωρήσουμε στις αγορές μας; Η λίστα που ακολουθεί, δίνει τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα!

Ανακατασκευή δεν σημαίνει ανακύκλωση

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Δηλαδή από το ό,τι παρά το γεγονός πως πολλές εταιρείες οι οποίες ανακατασκευάζουν σήμερα δοχεία μελάνης και γραφίτη υποστηρίζουν ότι η εκ νέου χρήση τους είναι καλύτερη για το περιβάλλον, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Και αυτό διότι υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην εκ νέου χρήση των συγκεκριμένων δοχείων και την ανακύκλωσή τους. Ανακατασκευή δεν σημαίνει ανακύκλωση! Αντιθέτως, σε πολλές περιπτώσεις, η πρώτη μπορεί να οδηγήσει στην παραγωγή αποβλήτων και την εξάντληση των φυσικών μας πόρων!

Για παράδειγμα, ακόμη και αν επιστρέψουμε ένα άδειο δοχείο σε μια εταιρεία ανακατασκευής, δεν είναι βέβαιο ότι το δοχείο αυτό δεν θα καταλήξει στη χωματερή. Επίσης, είναι σίγουρα σημαντικό να γνωρίζουμε πως τα ανακατασκευασμένα δοχεία γραφίτη έχουν 42% μεγαλύτερο αποτύπωμα άνθρακα σε σχέση με τα αυθεντικά δοχεία HP! Όλα αυτά ενώ σύμφωνα με στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, τα ανακατασκευασμένα δοχεία γραφίτη μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση της κατανάλωσης χαρτιού έως και 27 φορές σε σύγκριση με τα αυθεντικά δοχεία γραφίτη HP -λόγω των αυξημένων επανεκτυπώσεων.

Οι παράμετροι που κάνουν τη διαφορά

Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να στρεφόμαστε σε έναν αναγνωρισμένο ηγέτη για την αγορά του εξοπλισμού μας και των αναλώσιμων IT. Και η αλήθεια είναι πως σε όλους τους τομείς που μελετήθηκαν, τα αυθεντικά δοχεία γραφίτη HP είχαν μικρότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τα ανακατασκευασμένα δοχεία γραφίτη, ένα στοιχείο που καθιστά σίγουρα την HP την καλύτερη επιλογή.

Φυσικά, εξίσου σημαντικό είναι και το ότι τα αυθεντικά δοχεία γραφίτη HP έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα σε κάθε χρήση τους και την ίδια ώρα, περιορίζουν τη σπατάλη χαρτιού λόγω επανεκτυπώσεων. Το γεγονός αυτό έχει μεγάλη σημασία, ειδικότερα αν σκεφτούμε πως το χαρτί είναι η βασική πηγή των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εκτύπωσης και ότι η ποιότητα των εκτυπώσεων παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην κατανάλωση χαρτιού. Συνεπώς, η χρήση αυθεντικών δοχείων γραφίτη HP, οδηγεί σε μειωμένη σπατάλη χαρτιού καθώς περιορίζει ουσιαστικά την ανάγκη επανεκτύπωσης!

Σίγουρα αξίζει να αναφερθούμε και στο πρόγραμμα HP Planet Partners και το γεγονός ότι τα αυθεντικά δοχεία HP που ανακυκλώνονται μέσα από αυτό, δεν αναπληρώνονται, δεν μεταπωλούνται και δεν καταλήγουν ποτέ σε χωματερή -για την ακρίβεια, το συγκεκριμένο πρόγραμμα, μας δίνει τη δυνατότητα να επιστρέφουμε τα χρησιμοποιημένα αυθεντικά δοχεία μελάνης HP, δωρεάν και εύκολα. Η διαδικασία ανακύκλωσης κλειστού κύκλου της HP, λοιπόν, αξιοποιεί τα πλαστικά υλικά των ανακυκλωμένων δοχείων για την κατασκευή νέων αυθεντικών δοχείων που χρησιμοποιούνται για το HP μελάνι και τον ΗΡ γραφίτη.

Ανακατασκευή, λοιπόν, δεν σημαίνει ανακύκλωση και η εν λόγω πληροφορία είναι σίγουρα πολύτιμη, τόσο για εμάς όσο και το περιβάλλον μας. Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός ότι η HP έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως ως κορυφαία εταιρεία για τις δράσεις και τις στρατηγικές της για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Μετρώντας και κοινοποιώντας τόσο το αποτύπωμα άνθρακα και νερού των διαδικασιών της, όσο και τα αντίστοιχα αποτυπώματα της προμηθευτικής αλυσίδας της, αποτελεί τον αναγνωρισμένο ηγέτη στην αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού και αναλώσιμων IT -και από περιβαλλοντική άποψη. Ας φροντίσουμε, λοιπόν, να επιλέγουμε στο εξής αυθεντικά δοχεία μελάνης και γραφίτη -και για το καλό του πλανήτη μας!


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ