Εθνική μπάσκετ: Εκκίνηση για… Κίνα – Το μήνυμα του Σκουρτόπουλου


Πρώτη συγκέντρωση για την Εθνiκή μπάσκετ ανδρών την Τετάρτη (24.07.2019) στο ΟΑΚΑ, ενόψει της συμμετοχής της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Σιγά σιγά θα ενσωματωθούν όλοι οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου.

Η εκκίνηση για το ταξίδι μέχρι την Κίνα και την συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο (31/8 – 15/9), δόθηκε σήμερα (24/7) με τους διεθνείς παίκτες να μπαίνουν σταδιακά σε ρυθμούς προετοιμασίας.

Οι παίκτες που έχουν κληθεί θα υποβληθούν μέχρι και το τέλος της εβδομάδας στις ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις, ενώ τμηματικά θα εντάσσονται και στο προπονητικό πρόγραμμα.

«Αρχίζουμε από σήμερα μια απαιτητική, αλλά και πολύ δελεαστική προσπάθεια που στην ουσία αποτελεί την συνέχεια της απόλυτα θετικής πορείας της Εθνικής ομάδας στην διαδικασία των προκριματικών.

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο ένταξης των παικτών που έχει εκπονηθεί σε συνεννόηση με όλους και με στόχο από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας να είμαστε όλοι μαζί και να μπούμε σε κανονικούς ρυθμούς», ανέφερε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Θανάσης Σκουρτόπουλος και πρόσθεσε: «Έννοιες όπως η επιθυμία όλων των μελών της ομάδας για προσφορά και η μεγάλη πρόκληση που υπάρχει μπροστά μας είναι αυτονόητες, οπότε σε αυτή την αφετηρία εγώ θέλω να ευχηθώ να υπάρχει υγεία και τα υπόλοιπα θα τα δούμε και θα τα πούμε στην πορεία».

Οι 18 παίκτες που έχουν κληθεί για την προετοιμασία είναι οι: Γιάννης Αθηναίου, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Κώστας Αντετοκούνμπο, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Νικ Καλάθης, Αντώνης Κόνιαρης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Ντίνος Μήτογλου, Γιάννης Μπουρούσης, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Πρίντεζης, Χρήστος Σαλούστρος και Κώστας Σλούκας.

Το κύριο στάδιο της προετοιμασίας θα γίνει στην Αθήνα, με εξαίρεση την εβδομάδα 5-11/8, όταν η ομάδα θα μεταβεί στην Κρήτη για το διεθνές τουρνουά «Aegean» με αντιπάλους το Ιράν (8/8 προπονητικό, 11/8 επίσημο) και την Ουγγαρία (9/8). Θα ακολουθήσει το τουρνουά «Ακρόπολις Eurobank» στις 16,17 και 18 Αυγούστου με αντιπάλους κατά σειρά Ιταλία, Τουρκία και Σερβία και στις 21/8 είναι προγραμματισμένη η αναχώρηση για την Κίνα με πρώτο σταθμό την πόλη Suzhou και συμμετοχή σε τουρνουά με αντιπάλους Ιορδανία (24/8), Κίνα ( 26/8) και Τουρκία ή Σενεγάλη (27/8).

Υπενθυμίζεται ότι η επίσημη παρουσίαση της Εθνικής και η 45λεπτη διαθεσιμότητα των μελών στους εκπροσώπους των ΜΜΕ θα γίνουν την Πέμπτη 1η Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Ιδρύματος Μποδοσάκη – Κτίριο Διοίκησης της Eurobank (Αμαλίας 20 & Σουρή 5, Σύνταγμα). Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση με τις λεπτομέρειες της εκδήλωσης.

Πληροφορίες: basket.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ