Η οικογένεια Εποχικού Πυροσβέστη ξεσπά: “Τους ρίχνουν στις φωτιές χωρίς εξοπλισμό”


Θα ήθελα να θίξω ένα πρόβλημα που δυστυχώς αντιμετωπίζουν οι Εποχικοί πυροσβέστες και κατ’ επέκταση και οι οικογένειες τους.

Προσλήφθηκαν αρχές Ιουλίου με καθυστέρηση 2 μηνών από την υποτιθέμενη αρχή της προκήρυξης (θα δούλευαν θεωρητικά για 6 μήνες, μέχρι 31 Οκτωβρίου)και θα δουλέψουν 4 μήνες αντί για 6.

Εκτός από τα ρούχα που τους δόθηκαν, δε τους δόθηκε κανένα μέσω προστασίας (μάσκες, κράνη ειδικά, γάντια κλπ) τα οποία είναι πανάκριβα για να τα αγοράσουν οι ίδιοι για τους 4 σκάρτους μήνες που θα δουλέψουν.

Οι οικογένειες τους αδυνατούν να τους βοηθήσουν μιας και μιλάμε για εξοπλισμό πανάκριβο!

Ο μισθός των 700€ δε φτάνει για να γίνει κάτι τέτοιο!

Στις χθεσινές φωτιές σε Βαρνάβα και Ραφήνα όπως και στην προηγούμενη σε Μαρκόπουλο και Μέγαρα ήταν οι πρώτοι που ρίχτηκαν στη μάχη μιας και οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμενες (2 άτομα σε κάθε αυτοκίνητο αντί για 3) ρισκάρουν τη ζωή και την υγεία τους για ένα αβέβαιο μέλλον και χωρίς τα απαραίτητα εφόδια!

Σας παρακαλώ βοηθήστε μας να γίνουν γνωστά τα προβλήματα μας και των οικογενειών μας!

Ζητάμε τον απαραίτητο εξοπλισμό και να γίνουν προσλήψεις ώστε να μην είναι αβέβαιο το μέλλον των οικογενειών μας!Η πυροσβεστική χρειάζεται περισσότερα άτομα ώστε να είμαστε όλοι ασφαλείς και όχι υποστελεχωμένες υπηρεσίες που με αυτοθυσία οι λιγοστοί εποχιακοί, 5ετης και μόνιμοι προσπαθούν να καλύψουν!

Δε πρέπει να ζήσουμε άλλη Ηλεία και άλλο Μάτι ποτέ ξανά!

Σας ευχαριστώ για το βήμα
Η οικογένεια ενός Εποχικού Πυροσβέστη


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ