Νέο ιστορικό ρεκόρ όλων των εποχών στην απόδοση του ελληνικού ομολόγου.

Το φράγμα του 2% έσπασε το απόγευμα της Τετάρτης (24.7.2019) η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου, υποχωρώντας σε νέο ιστορικό ρεκόρ όλων των εποχών (1,994%).

Το θετικό κλίμα που επικρατεί σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων και η αυξημένη ζήτηση των επενδυτών για ελληνικά ομόλογα, τροφοδότησαν το ράλι στην δευτερογενή αγορά με αποτέλεσμα οι αποδόσεις όλων σχεδόν των ομολόγων να σημειώσουν σημαντική υποχώρηση.

Οι επενδυτές φαίνεται να προεξοφλούν την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης καθώς και την επαναφορά των ελληνικών κρατικών ομολόγων στη λεγόμενη επενδυτική βαθμίδα (investment grade) στο τέλος του έτους ή στις αρχές του 2020.

Επιπλέον, και η απόδοση του 5ετούς ομολόγου υποχώρησε, αυτή στο 1,03%.

Σημαντική ήταν η υποχώρηση που κατέγραψε και η απόδοση του νέου 7ετούς ομολόγου το οποίο εκδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς η απόδοσή του κυμαίνεται πλέον στο 1,58% από το το 1,9% που ήταν κατά την έκδοση του.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 44 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 23 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 10ετές ομόλογο με 22 εκατ. ευρώ.

Στην αγορά συναλλάγματος υποχώρησε και πάλι ελαφρώς το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς το ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα διαπραγματευόταν το απόγευμα της Τετάρτης (24.7.2019) στα 1,1142 από τα 1.1152 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1140 δολάρια.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ