Γλυπτό – φόρος τιμής στην Aston Martin, θριαμβεύτρια του Λε Μαν.

Ένα θεόρατο γλυπτό ύψους 31 μέτρων υποβαστάζει μία ιστορική Aston Martin βρίσκεται στο επίκεντρο του φετινού Goodwood Festival of Speed.

«Φέτος, παρουσιάζουμε μία μόνο, τέλεια Aston Martin DBR1, το κλασικό με το πράσινο χρώμα αγωνιστικό αυτοκίνητο να κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς τον ουρανό», εξήγησε ο δημιουργός του έργου, Τζέρι Τζούντα.

Ένα από τα πιο γνωστά αγωνιστικά αυτοκίνητα της δεκαετίας του 1950, η Aston Martin DBR1 βγήκε από τη μονάδα παραγωγής το 1954 και ήταν ο νικητής των 24 ωρών του Λε Μαν το 1959.

Μία DBR1, την οποία οδήγησε ο Βρετανός οδηγός Φόρμουλα 1 Στίρλινγκ Μος, αγοράστηκε το 2018 για 17,5 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας και έγινε το πιο ακριβό βρετανικό αυτοκίνητο που έχει πωληθεί ποτέ.

Στο γλυπτό, η δομή που υποβαστάζει το αυτοκίνητο – προϊόν συνεργασίας των εταιρειών Diales και Littlehampton Welding – αποτελείται από ένα «απίστευτα λεπτό» ατσάλινο κομμάτι, βάρους 47 τόνων. «Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να κατασκευάσουμε κάτι απλό και να επιτύχουμε την τέλεια ισορροπία – πρέπει να είναι καθαρό και απλό. Το αυτοκίνητο ήταν αγωνιστικό και νικητής στο Λε Μαν και θέλαμε να εστιάσουμε σε αυτό» τόνισε ο Τζούντα.

Το Goodwood Festival of Speed είναι ένα φεστιβάλ αγώνων αυτοκινήτων το οποίο διεξάγεται κάθε χρόνο, από το 1993, στα κτήματα του Goodwood House, στο Δυτικό Σάσεξ της Αγγλίας.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ