Where is… Βαρουφάκης; Γιατί έστησε τους πολιτικούς αρχηγούς; video


Ο Γιάνης Βαρουφάκης πρωταγωνίστησε στο… πιο εντυπωσιακό ευτράπελο της δεξίωσης για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τα χαμόγελα έδιναν κι έπαιρναν το βράδυ της Τετάρτης, 24.07.2019, στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, παρέθεσε δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Δόμνα Μιχαηλίδου: Απαστράπτουσα στην γιορτή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Η γιορτή επέστρεψε μετά από δύο χρόνια, καθώς πέρυσι δεν είχε γίνει αφού μόλις λίγες ημέρες πριν η τραγωδία στο Μάτι είχε συγκλονίσει τη χώρα.

Φέτος όμως… έγινε και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, καθώς και πλήθος πρωτοκλασάτων πολιτικών ήταν εκεί, με τα παραλειπόμενα να έχετε ήδη διαβάσει στο newsit.gr. Παρών φυσικά και ο πρόεδρος του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος και πρωταγωνίστησε στο… ευτράπελο της βραδιάς.

Είχε έρθει η ώρα για την… οικογενειακή φωτογραφία των πολιτικών αρχηγών, με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εκεί, δίπλα από τον ΠτΔ, ενώ στην άλλη μεριά ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Δίπλα του η Φώφη Γεννηματά, δίπλα της ο Κυριάκος Βελόπουλος κι απέναντί τους ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.Ποιος έλειπε, μα ποιος έλειπε… Ο Γιάνης Βαρουφάκης φυσικά!

Κι ενώ η φωτογραφία θα έπρεπε να… είναι έτσι: ΒαρουφάκηςΒαρουφάκης

… ήταν τελικά έτσι!

Όπως εξηγεί η καλή συνάδελφος, Ευαγγελία Τσικρίκα, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook: «Ψάχνοντας τον Βαρουφάκη… Εμφανίστηκε με καθυστέρηση γιατί είχε πιάσει την κουβέντα με έναν εκ των 1400 καλεσμένων του ΠτΔ»!Δείτε το βίντεο στο οποίο ο Γιάνης Βαρουφάκης λάμπει… διά της απουσίας του! Σε εγκάρδιο κλίμα η εκδήλωση

Σε εγκάρδιο και συναινετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η δεξίωση που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος με την ευκαιρία της 45ης Επετείου Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.

Στην επετειακή εκδήλωση παρευρέθηκε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της Χώρας, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κώστας Τασούλας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κ. Φώφη Γεννηματά, ο ΓΓ του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκος Βελόπουλος, ο επικεφαλής του Μέρα 25 κ. Γιάνης Βαρουφάκης, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αρκετοί αντιστασιακοί του αντιδικτατορικού αγώνα και συγγενείς αποθανόντων αντιστασιακών, καταξιωμένοι καλλιτέχνες, καθώς και πολλοί δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες. ΒαρουφάκηςΒαρουφάκης

Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου περιείχε μηνύματα αρραγούς ενότητας για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των εθνικών μας θεμάτων, προκειμένου η Ελλάδα και οι Έλληνες να βρουν τον βηματισμό τους και την προοπτική που αντιστοιχεί στην Χώρα, ενώ συγκινητική ήταν η αναφορά του στα θύματα της περσινής τραγωδίας στο Μάτι. Ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς αποτέλεσε η παιδική χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η οποία έψαλε τον Εθνικό Ύμνο αποσπώντας θερμό χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους.

Χαρακτηριστικό του εγκάρδιου και συναινετικού κλίματος που επικράτησε στη φετινή δεξίωση ήταν το γεγονός ότι η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς στο κιόσκι του κήπου για το καθιερωμένο κοκτέιλ διήρκησε περισσότερο από 45 λεπτά.

Όπως κάθε χρονιά, αρκετά ήταν τα πηγαδάκια μεταξύ πολιτικών και δημοσιογράφων, στα οποία κυριάρχησαν οι τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης στον τομέα των επενδύσεων,ενώ την παράσταση έκλεψαν οι ομαδικές φωτογραφίες κατά την έξοδο των πολιτικών αρχηγών από το Προεδρικό Μέγαρο, με τους νεοεκλεγέντες βουλευτές να κυριαρχούν στα φλας των φωτογράφων.

Πηγή βίντεο: Facebook / Evangelia Tsikrika.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ