Τραμπ – Βενεζουέλα: “Οι συγγενείς του Μαδούρο κλέβουν την ανθρωπιστική μας βοήθεια”.


Νέες οικονομικές κυρώσεις σε βάρος του καθεστώτος του Νικολάς Μαδούρο επέβαλε η κυβέρνηση Τραμπ. Στο στόχαστρο τρεις γιοί της συζύγου του Μαδούρο, τους οποίους η Ουάσινγκτον κατηγορεί για υπεξαίρεση της επισιτιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα.

«Χρησιμοποιούσαν τα τρόφιμα σαν μορφή κοινωνικού ελέγχου, για να ανταμείβουν τους πολιτικούς υποστηρικτές τους και να τιμωρούν τους αντιφρονούντες, ενώ υπεξαιρούσαν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια χάρη σε πολλούς δόλιους μηχανισμούς», εξηγεί ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

«Αυτό που αποκαλύφθηκε είναι ένα απίστευτα περίπλοκο δίκτυο, σκοπός του οποίου είναι να κλέβουν τα τρόφιμα από τους φτωχότερους Βενεζουελάνους και να συσσωρεύουν τα οφέλη για τα μέλη του καθεστώτος και τις οικογένειές τους», εκτίμησε ένας υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Διέψευσε, επίσης, την κατηγορία του Καράκας ότι οι αμερικανικές κυρώσεις ευθύνονται για την οικονομική και επισιτιστική κρίση στη χώρα.

Οι κυρώσεις της Ουάσιγκτον στοχοθετούν συνολικά δέκα πρόσωπα. Μεταξύ αυτών είναι οι τρεις γιοι της συζύγου του Μαδούρο, της Σέλια Φλόρες:

Ο Βάλτερ Φλόρες, ο Γιόσερ Φλόρες και ο Γιοσβάλ Φλόρες που κατηγορούνται ότι δωροδοκήθηκαν από τον Κολομβιανό Άλεξ Σάαμπ, που κατηγορείται ότι «ενορχήστρωσε το τεράστιο δίκτυο διαφθοράς, προκειμένου να κερδίσει εκείνος «υπερεκτιμημένες» κρατικές συμβάσεις».

Σε όλους απαγορεύτηκε η πρόσβαση στο αμερικανικό οικονομικό σύστημα.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ