Χονγκ Κονγκ: Έπεσε το ξύλο της… αρκούδας – Πλαστικές και δακρυγόνα.


Πεδίο μάχης η πόλη Γουέν Λονγκ στο Χονγκ Κονγκ όπου η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών για να διαλύσει χιλιάδες ακτιβιστές.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την επίθεση που φέρεται να πραγματοποίησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο (20 – 21/7.2019) τα μέλη μιας συμμορίας στο Χονγκ Κονγκ.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στη Γουέν Λονγκ, όπου είχε σημειωθεί η επίθεση, παρά την άρνηση της αστυνομίας να επιτρέψει τη διαδήλωση για λόγους ασφαλείας.

Διαδηλωτές εκσφενδόνισαν πέτρες και μπουκάλια, έστησαν οδοφράγματα χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά από τον δρόμο και ομπρέλες, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συγκρούσεις.

Η αστυνομία, η οποία είχε επικριθεί ευρέως γιατί απέτυχε να προστατεύσει τους πολίτες από την επίθεση της προηγούμενης εβδομάδας, απάντησε κάνοντας χρήση δακρυγόνων, πλαστικών σφαιρών και βομβίδων για τον έλεγχο του πλήθους.

Την ώρα που εκατοντάδες διαδηλωτές έφευγαν από την περιοχή καθώς έπεφτε το σκοτάδι, πολλές εκατοντάδες ακόμη παρέμειναν. Πολλοί κρατούσαν ραβδιά και αυτοσχέδιες ασπίδες από ξύλο, ιστιοσανίδες, χαρτόνι και άλλα υλικά.

Την περασμένη Κυριακή, περίπου 100 άνδρες με λευκά πουκάμισα επέδραμαν στον πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό της Γουέν Λονγκ μερικές ώρες μετά την πορεία που πραγματοποίησαν οι διαδηλωτές στο κέντρο του Χονγκ Κονγκ και την επίθεση εναντίον του Γραφείου Σύνδεσης της Κίνας – του κύριου συμβούλου της εξουσίας του Πεκίνου στην πρώην βρετανική αποικία.

Οι άνδρες επιτέθηκαν σε διαδηλωτές ντυμένους στα μαύρα που επέστρεφαν από το νησί Χονγκ Κονγκ, περαστικούς, δημοσιογράφους και βουλευτές με σωλήνες και γκλομπ, τραυματίζοντας 45 ανθρώπους.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ