Βάνα Δημητρίου: «Η ανατροπή στις “8 λέξεις” γίνεται από το πρώτο επεισόδιο»


Η Βάνα Δημητρίου συγκαταλέγεται στις πλέον επιτυχημένες δημιουργούς στην ελληνική μυθοπλασία.

Η σεναριογράφος σε συνέντευξή της αποκαλύπτει τι της έδωσε την έμπνευση του σεναρίου της σειρά «8 λέξεις», πως επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος τίτλος, ενώ αναφέρεται και στη βασική πλοκή του έργου.

«8 λέξεις». Δραματική-κοινωνική σειρά με έντονα τα στοιχεία του πολιτικού θρίλερ. Τι ήταν αυτό που σας έδωσε την έμπνευση του σεναρίου;

«Ειλικρινά δεν μπορώ να προσδιορίσω κάθε φορά πώς εμπνέομαι, ποια είναι η αρχή του μίτου του κουβαριού. Αλλοτε μπορεί να είναι μια κουβέντα, άλλοτε ένα τραγούδι, άλλοτε μια σκέψη. Κάθε φορά βάζω στον εαυτό μου ένα σταυρόλεξο, το οποίο στη συνέχεια καλούμαι να λύσω. Τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι μια ιστορία που ένιωσα την ανάγκη να αφηγηθώ».

Πόσο καιρό νωρίτερα εμπνευστήκατε τη συγκεκριμένη σειρά;

«Πριν από δύο χρόνια είχα γράψει μια άλλη ιστορία με αυτόν τον τίτλο. Μιλώντας με τον Αντρέα Γεωργίου, όταν αποφασίσαμε τη δημιουργία νέας σειράς, κράτησα μόνο τον τίτλο: «8 λέξεις». Δύο μήνες νωρίτερα εμπνεύστηκα τη σειρά. Το μόνο που κρατήθηκε από την παλαιότερη ιδέα ήταν ο τίτλος και τα δύο επαγγέλματα των πρωταγωνιστών: του πολιτικού και του ζωγράφου. Τίποτε άλλο».

Πώς επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος τίτλος και τι συμβολίζει;

«Ο τίτλος είναι γρίφος και ταυτόχρονα η αλήθεια ενός εκ των βασικών ηρώων. Θα τον ανακαλύψουν οι τηλεθεατές σταδιακά. Είναι ένα μυστικό του συγκεκριμένου ήρωα που μοιράζεται με την αγαπημένη του μέσα σε 8 λέξεις».

Θα ήθελα συνοπτικά να μου περιγράψετε τις βασικές πλοκές της σειράς αλλά και τις ανατροπές που θα δουν οι τηλεθεατές με το… καλησπέρα σας.

«Υπάρχει ένα ερωτικό τρίγωνο. Ενας εκ των τριών πρωταγωνιστών αυτού του τριγώνου είναι ένας ισχυρός άνδρας, ο οποίος εμπλέκεται με την πολιτική και ταυτόχρονα βιώνει την καταπίεση για το κοινωνικό φαίνεσθαι. Ο αρχικός καμβάς είναι ένας ρομαντικός έρωτας με εμπόδια και ένα διαζύγιο που μόνο βελούδινο δεν είναι. Το διαζύγιο αυτό εμποδίζεται ως θυσία στη διαφαινόμενη καριέρα του πολιτικού άνδρα. Ενας φόνος θα συνδέσει τους ήρωες με ένα πρόσωπο από το παρελθόν. Εκεί έρχεται η πρώτη μεγάλη ανατροπή που θα αλλάξει τις ισορροπίες στις ζωές των ηρώων και θα περιπλέξει τα γεγονότα. Αυτά θα συμβούν από το πρώτο κιόλας επεισόδιο», λέει στο tv έθνος.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ