Airbnb: Τσουχτερά πρόστιμα σε χιλιάδες ιδιοκτήτες – Ποιοι θα έχουν «ραβασάκι» από την Εφορία


Ο κλοιός της Εφορίας σφίγγει απειλητικά γύρω από τους ιδιοκτήτες 20.000 αδήλωτων Airbnb ακινήτων. 

Περιθώρια να ξεφύγουν από τις ηλεκτρονικές παγίδες που έχει στήσει η ΑΑΔΕ δεν υπάρχουν και σύντομα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις και να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της βδομάδες η ΑΑΔΕ θα στείλει e-mail στην Airbnb με την οποία θα ζητήσει αναλυτικά στοιχεία για 20.000 ελληνικά ακίνητα τα οποία εμφανίζονται στις ενεργές αγγελίες της πλατφόρμας, χωρίς ωστόσο να έχουν δηλωθεί από τους ιδιοκτήτες τους ή τους διαχειριστές ο Αριθμός Μητρώου Ακινήτου.

Πριν από λίγες ημέρες οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ μέσω ενός προγράμματος εντοπισμού σάρωσαν την πλατφόρμα της Airbnb και διαπίστωσαν ότι τα συγκεκριμένα ακίνητα δεν είχαν αποκτήσει Αριθμό Μητρώου Ακινήτου.

Ο αριθμός αυτός αναγράφεται υποχρεωτικά στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων μέσω των οποίων διατίθενται τα ακίνητα.

Η ΑΑΔΕ μόλις λάβει τα στοιχεία από την Airbnb θα αρχίσει να στέλνει ηλεκτρονικά ραβασάκια – τελεσίγραφα στους ιδιοκτήτες των αδήλωτων ακινήτων. Με το e-mail που θα λάβουν θα καλούνται να προσέλθουν στην Εφορία τους για έλεγχο και στη συνέχεια θα διαπιστωθεί ότι δεν έχουν δηλώσει τα ακίνητά τους στο ειδικό μητρώο της ΑΑΔΕ και συνεχίζουν να τα ενοικιάζουν χωρίς ΑΜΑ θα επιβληθεί το πρόστιμο των 5.000 ευρώ. Οι φορολογούμενοι απειλούνται και με πρόσθετους φόρους λόγω των αδήλωτων εισοδημάτων.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ