Υπόθεση Γρηγορόπουλου: Η ώρα της ετυμηγορίας για τον Κορκονέα -11 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη


Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λαμίας, αναμένεται σήμερα (29/7/2019) να ανακοινώσει την ετυμηγορία για για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, που κατηγορείται για την δολοφονία του του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

Ο εισαγγελέας Εφετών, Βασίλειος Χανής, είχε προτείνει την τροποποίηση του κατηγορητηρίου από ανθρωποκτονία με ευθύ δόλο σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ ο εισαγγελέας Εφετών πρότεινε την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη, δεύτερο κατηγορούμενο για τη δολοφονία του Αλέξη, που αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συνέργειας.

Οι διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, αφού πλέον, η από πρόθεση ανθρωποκτονία, δεν ισοδυναμεί απαραίτητα με ισόβια κάθειρξη, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί και η χορήγηση ελαφρυντικού.

Έτσι, το ενδεχόμενο να «σπάσουν» τα ισόβια δεσμά, που του επιβλήθηκαν από το ΜΟΔ Άμφισσας, είναι υπαρκτό για τον Κορκονέα, δεδομένου ότι ο Εισαγγελέας ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας.

Ο Β.Χανής αποδέχθηκε ότι ο 15χρονος Γρηγορόπουλος έχασε τη ζωή του από εξοστρακισμό, αποδεχόμενος ότι, «ο πυροβολισμός από την πλευρά του Κορκονέα δεν ήταν ευθύς αλλά γνώριζε όταν πυροβολούσε ότι μπροστά του βρίσκονταν παιδιά».

Όσο αφορά στον Β.Σαραλιώτη, εφόσον καταδικαστεί, θα επιστρέψει στη φυλακή, αφού του έχει χορηγηθεί αναστολή της εκτέλεσης της ποινής του έως την έφεση κι έτσι μέχρι τώρα έχει εκτίσει ένα μόνο μέρος της πρωτόδικης ποινής του.

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ