Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κύπρο – Αναστασιάδης: Η Ελλάδα ήταν πάντα το δεκανίκι της Κύπρου


Με μια απίστευτη ατάκα, θέλοντας να σχολιάσει το γεγονός πως περπατά ακόμα με πατερίτσα μετά το πρόσφατο ατύχημά του, υποδέχθηκε στο προεδρικό Μέγαρο τον Έλληνα πρωθυπουργό ο Νίκος Αναστασιάδης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην Κύπρο στο πλαίσιο της πρώτης του επίσκεψη στο εξωτερικό μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η πρώτη συνάντηση που έχει ο Νίκος Αναστασιάδης μετά τον τραυματισμό του. Και γι’ αυτό ίσως ο πρόεδρος της Κύπρου χαρακτήρισε, εν είδη αστεϊσμού, την Ελλάδα «δεκανίκι» της Κύπρου!

«Η Ελλάδα ήταν πάντα το δεκανίκι των αδυνάμων» είπε ο Κύπριος πρόεδρος.

Καλωσορίζοντας στη Λευκωσία τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της Κύπρου τόνισε πως το γεγονός πως το πρώτο ταξίδι που έκανε ως πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στην Κύπρο, δεν συμβολίζει μόνο τους στενούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και τη σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Κύπρο.

Σημείωσε πως Κύπρος και Ελλάδα έχουν ενώπιόν τους προκλήσεις «τις οποίες από κοινού θα τις αντιμετωπίσουμε, με τους γείτονες μας και με τους εταίρους μας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως το ταξίδι του στην Κύπρο, το πρώτο ως πρωθυπουργός, δεν είναι απλά εθιμοτυπικό, αλλά και ουσιαστικό. «Θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με σιγουριά και αυτοπεποίθηση», είπε ο πρωθυπουργός εκφράζοντας την ελπίδα ότι μετά από αυτή τη συνάντηση θα «μπει το νερό στο αυλάκι για μία νέα συνεργασία».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έφτασε στο προεδρικό μέγαρο στη Λευκωσία περίπου στις 10:30 το πρωί της Δευτέρας (29.07.2019). Τον υποδέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ μετά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα του Μακάριου.

Κατά τη διήμερη επίσκεψή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντήσει και τον πρόεδρο της Βουλής, τους πολιτικούς αρχηγούς αλλά και με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’. Το βράδυ της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρατέθει δείπνο για τον Έλληνα πρωθυπουργό και την ελληνική αντιπροσωπεία (υπουργούς Εξωτερικών, Ενέργειας και κυβερνητικό εκπρόσωπο), η οποία αναμένεται να αναχωρήσει από το νησί το μεσημέρι της Τρίτης.

Με πληροφορίες και από politis.com.cy

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ