Σεισμός Σέρρες: Τι λέει ο Κώστας Παπαζάχος για τη σεισμική δόνηση


Σεισμική δόνηση σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Νιγρίτα Σερρών. Σύμφωνα με τον Σεισμολογικό Σταθμό του ΑΠΘ, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

«Ο σεισμός είναι μικρός. Είναι κάτω από τα 4 Ρίχτερ και δεν εμπνέει ανησυχία. Καθημερινά γίνονται τέτοιοι σεισμοί. Έγινε αισθητός στη Θεσσαλονίκη, γιατί σημειώθηκε κοντά σε αυτήν. Το επίκεντρο είναι στη Νιγρίτα (Σερρών). Θα παρακολουθήσουμε το φαινόμενο τις επόμενες ώρες», τόνισε ο καθηγητής Σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κώστας Παπαζάχος.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 21.33, 18,1 χλμ νότια από τις Σέρρες και ήταν μεγέθους 3,8 της κλίμακας ρίχτερ και εστιακό βάθος 8 χλμ.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό η δόνηση ήταν μεγέθους 3,9 της κλίμακας ρίχτερ με εστιακό βάθος 5 χλμ. και κατεγράφη 17 χλμ νότια των Σερρών και 56 χλμ ΒΑ της Θεσσαλονίκης.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καταγράφει σεισμική δόνηση μεγέθους 3.5 της κλίμακας ρίχτερ, 15 Χλμ. ΝΑ του Πολυγύρου και με εστιακό βάθος 10 χλμ.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ