Το πλύσιμο δεν ήταν ποτέ τόσο απλό! Επιτέλους θα έχετε πανέμορφα λευκά μαξιλάρια στο κρεβάτι

Το πλύσιμο δεν ήταν ποτέ τόσο απλό!

Επιτέλους έχετε πανέμορφα λευκά μαξιλάρια στο κρεβάτι ή στον καναπέ σας και κιτρινίζουν. Αυτό τα κάνει να φαίνονται βρώμικα. Έχουμε την λύση για ολόλευκα μαξιλάρια!

Με αυτό τον τρόπο θα έχετε και πάλι αστραφτερά λευκά μαξιλάρια.

Κίτρινα
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο μετά από μια κουραστική μέρα από το ξαπλώνεις το κεφάλι σου πάνω σε ένα φρέσκο, καθαρό και λευκό μαξιλάρι. Δυστυχώς, οι λευκές θήκες των μαξιλαριών κιτρινίζουν γρήγορα. Πως γίνεται αυτό; Η αιτία που κιτρινίζουν είναι πολύ απλή. Κατά την διάρκεια του ύπνου μας χάνουμε μεγάλη ποσότητα υγρασίας, περίπου μισό λίτρο. Ένα μεγάλο ποσοστό αυτής της υγρασίας καταλήγει στα στο μαξιλάρι κάνοντας το να κιτρινίσει πολύ γρήγορα. Μπορείτε να το συγκρίνεται με ένα λευκό πουκάμισο με το οποίο ιδρώσατε πολύ με αποτέλεσμα η περιοχή γύρω από τις μασχάλες να κιτρινίζει.

Βρωμιά
Φυσικά οι πόροι του προσώπου μας είναι γεμάτοι βρωμιά, η οποία καταλήγει και αυτή με την σειρά της στα μαξιλάρια. Αποτέλεσμα: βρώμικα κιτρινισμένα μαξιλάρια. Συχνά δεν μπορούμε να τα πλύνουμε στο πλυντήριο επειδή τα μαξιλάρια αποχρωματίζονται. Μην απελπίζεστε όμως επειδή μπορείτε να φτιάξετε αυτό το καθαριστικό πολύ γρήγορα. Και κάτι ακόμα: πιθανώς έχετε ήδη στην κουζίνα σας τα συστατικά που απαιτούνται!

Τι χρειάζεστε:
250 ml υγρού απορρυπαντικού
Το συνηθισμένο σας απορρυπαντικό
125 ml λευκό ξύδι
150-200 γραμμάρια καθαριστικής σόδας

Έτσι θα το φτιάξετε:
Βάλτε όλα τα συστατικά σε ένα δοχείο, προσθέστε 700 ml καυτό νερό και ανακατέψτε. Βάλτε αυτό το μείγμα στο πλυντήριο σας και κάντε μια πλύση σε υψηλή θερμοκρασία. Στην συνέχεια στεγνώστε τα μαξιλάρια σας στο στεγνωτήριο ή στην απλώστρα. Μετά από αυτό τα μαξιλάρια σας θα είναι και πάλι ολόλευκα!

Συμβουλή: μπορείτε φυσικά να κάνετε το ίδιο και σε άλλα λευκά είδη! Δοκιμάστε σε λευκά παπλώματα, σεντόνια και πετσέτες.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ