«Πανέξυπνος» περνάει με κόκκινο μπροστά από περιπολικό


Προφανώς οι παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. όχι απλά αντενδείκνυνται, αλλά απαγορεύονται δια ροπάλου. Ειδικά όταν είναι τόσο σοβαρές και επικίνδυνες, όσο η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη. Αλλά η παρανομία πίσω από το τιμόνι κυλάει στις φλέβες πολλών. Ακόμα κι έτσι, όμως, πρέπει κάποιος να είναι απίστευτα αφελής -για να το θέσουμε ευγενώς- ώστε να περάσει με κόκκινο μπροστά σε περιπολικό.

Όπως ο οδηγός ενός Toyota Sienna στον Καναδά, ο οποίος περίμενε να ανάψει πράσινο μαζί με τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου ώστε να περάσει μια διασταύρωση. Το πράσινο τελικά άναψε, αλλά αφορούσε όσους ήθελαν να στρίψουν αριστερά. Το ιαπωνικό MPV, ωστόσο, δεν πτοήθηκε και κινήθηκε ευθεία, περνώντας κάθετα την διασταύρωση με κόκκινο! Για καλή τύχη του παραβάτη, δεν συναντήθηκε με άλλο αυτοκίνητο κατά την τέλεση παράβασης. Για κακή του τύχη, την διέπραξε μπροστά στα μάτια αστυνομικών!

Ένα περιπολικό Ford Explorer περίμενε να στρίψει αριστερά από απέναντι, κάτι που ξεκίνησε να κάνει όταν άναψε και εκεί το αντίστοιχο πράσινο. Ο οδηγός του SUV είδε το Toyota που «έκοψε» ευθεία στην παρανομία, έκανε επί τόπου αναστροφή, άναψε φάρο/σειρήνες και σταμάτησε τον βιαστικό οδηγό. Ο οποίος, κατά πάσα πιθανότητα, απλά είδε να ανάβει πράσινο για αριστερά και μπερδεύτηκε. Οι απροσεξίες πληρώνονται, όμως. Στην προκειμένη με βαρύτατο πρόστιμο, ενδεχομένως και με αφαίρεση διπλώματος.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ