Λάρισα: Βρήκαν τον… μάστορά τους – «Μόλις σκότωσα μια έγκυο γυναίκα»

Το τηλεφώνημα τους, προκάλεσε προβλήματα που δεν περίμεναν.

Τον μάστορά τους από μια ηλικιωμένη βρήκαν μέλη μιας σπείρας με τα δήθεν τροχαία, που έχουν ρημάξει επί μήνες τώρα ηλικιωμένους ανά την Ελλάδα –και σε πολλές περιπτώσεις στη Μαγνησία- ενώ έχουν κάνει οικογένειες να χάσουν τον ύπνο τους από την ταραχή.

Την ψυχραιμία να σκεφτεί γρήγορα, αλλά και να παγιδέψει τους γνωστούς πλέον απατεώνες με τα τροχαία είχε μια ηλικιωμένη γυναίκα από την Λάρισα.

Αναλυτικότερα, η 74χρονη γυναίκα δέχθηκε ξαφνικά ένα τηλεφώνημα από έναν άνδρα ο οποίος της συστήθηκε ως αστυνομικός. Αφού την ενημέρωσε για την… ιδιότητά του, ισχυρίστηκε ότι η κόρη της είχε προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα με θύμα μια έγκυο γυναίκα και της ζήτησε το ποσό των 40.000 ευρώ προκειμένου να αποφύγει της νομικές συνέπειες.

Αμέσως η γυναίκα από τη Λάρισα κατάλαβε ότι στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, βρισκόταν απατεώνας. Ωστόσο, αντί να κλείσει το τηλέφωνο εκείνη εξακολούθησε να μιλά παριστάνοντας την αναστατωμένη.

Μάλιστα, τους έστησε και παγίδα ρίχνοντάς τους απευθείας στα χέρια των Αρχών. Τι έκανε λοιπόν; Συμφώνησε να δώσει το χρηματικό ποσό κλείνοντας ραντεβού μαζί τους, αλλά την ίδια ώρα ενημέρωσε και την Ασφάλεια για το τηλεφώνημα που δέχθηκε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου και το taxydromos.gr, στο τόπο όπου κλείστηκε το ραντεβού εμφανίστηκε μια γυναίκα από τη Βουλγαρία, 59 ετών η οποία ακινητοποιήθηκε από την Αρχές και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Η ηλικιωμένη που κατάφερε να την φέρει στους απατεώνες ακολούθησε μία από τις συμβουλές που δίνει η Ελληνική Αστυνομία, με αλλεπάλληλα ενημερωτικά σποτάκια, προσπαθώντας να ανακόψει τη δράση της «μαφίας των τροχαίων» που έχει εξελιχθεί σε μάστιγα. Η συμβουλή που ακολούθησε ήταν πριν από οποιαδήποτε ενέργεια να τηλεφωνήσει στην Αστυνομία.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ