Ρύθμιση 120 δόσεων: «Κούρεμα» έως και 8% στη συνολική οφειλή


Σημαντικές ελαφρύνσεις στη ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις αναμένεται να φέρει το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή σήμερα (30/07) το βράδυ.

H ομάδα του Χρήστου Σταϊκούρα, ετοίμασε μια βελτιωτική «ένεση» για τη ρύθμιση 120 δόσεων. Σύμφωνα με τη διάταξη που θα προστεθεί στο πολυνομοσχέδιο, το επιτόκιο των δόσεων -στη ρύθμιση 120 δόσεων- θα πέσει από το 5% στο 3% για τη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία -όπως είχε συμβεί και με τις οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση.

120 δόσεις: Όφελος έως και 8% από τη μείωση του επιτοκίου

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας -που μίλησε εκτενώς και για τις ευνοϊκές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ- υποστήριξε ότι με τη μείωση του επιτοκίου στις 120 δόσεις θα αποφευχθεί η μεγάλη επιβάρυνση του οφειλέτη.

Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, η μείωση του επιτοκίου από το 5% στο 3%, θα έχει άμεσο αντίκτυπο στο τελικό ποσό που θα πληρώσει ο οφειλέτες. Σύμφωνα με το «Έθνος», στην περίπτωση της 10ετίας (πλήρες «πακέτο» 120 δόσεων) το όφελος θα είναι από 7% έως 8%.

Υπενθυμίζεται πως το ΥΠΟΙΚ μείωσε την ελάχιστη μηνιαία δόση (των 120 δόσεων) από τα 30 ευρώ στα 20 ευρώ, με συνέπεια να δίνεται η δυνατότητα αύξησης των δόσεων, ενθάρρυνσης της συνέπειας και ανακούφισης των οφειλετών.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ